Тайговий блогер: сибіряк ставить фотоловушки в лісі і знімає фільми про диких тварин

0
230


Навколо білим-біло від снігу, гілки дерев гнуться з боку в бік, опираючись нещадному сибірському вітру, посеред лісової галявини стоїть одна людина.
— «Краса!» — вирікає, вдихнувши на повні груди свіжого морозного повітря. Посміхається.
Таежный блогер: сибиряк ставит фотоловушки в лесу и снимает фильмы о диких животных
Тайговий блогер з Іркутська свистить рябчиків в лісі.
Ні, це не кадри з голлівудського блокбастера «Вижив», а один із 46 серій багатосерійного фільму «Дикий Урман» на Ютуб-каналі. Автор – Андрій Андрєєв, інженер-конструктор іркутського авіазаводу і «тайговий» блогер. Як полювати на дикого звіра, як вижити в лісі, як вибратися з гущавини, якщо заблукали. Ось про це шести тисячам передплатників (а їх з кожною новою серією стає все більше) розповідає сибіряк.
— Так назвав свій канал невипадково, — каже Андрій. – В дитинстві читав книгу Анатолія Севастьянова «Дикий Урман» про тайзі. Вона розповідає про неї, як про самому великому лісовому масиві світу, про самобутній природі та людей, що опинилися в незвичайних, часом гранично небезпечних обставин. Коли створив канал, відразу на розум прийшло назву «Дикий Урман». Адже мої міні-фільми теж про це!
Таежный блогер: сибиряк ставит фотоловушки в лесу и снимает фильмы о диких животных
Тайговий блогер з Іркутська знімає на камеру тварин.
З чого все почалося
Сама ідея вести блог про тайгову життя, иркутянину прийшла в голову два роки тому. Андрій – мисливець. Але крім трофеїв у вигляді глухарів або качок з полювання завжди приносив темряву фото і відео. На них чудові лісові пейзажі і тварини в дикій природі. Коли зібрався величезний архів, і виникла думка поділитися власною відеотекою з користувачами інтернету.
— Ну як не зняти кабана, визирає з-за дерева? – посміхається Андрій Андрєєв.
І це не мисливська удача. Щоб ролик вийшов, його треба зрежисирувати. Виманити звіра допомагає підживлення, яку сибіряк спеціально заготовив. Звір бачить її, але боїться підійти, озирається. Але голод не тітка і примушує тварину забути про небезпеку – повільно виходить з укриття, фиркає, наближається до частування і обнюхує, починає жадібно їсти. А тут і родина подоспевает – зграйка маленьких диких поросят. Підкріплюються і тікають! Цей ролик Андрія подивилися майже півтори тисячі чоловік. І таких міні-фільмів на каналі «Дикий Урман» десятки. На хобі Андрій Андрєєв вже навіть встиг заробити! Не секрет, що ютуб-канали часом дуже прибуткова річ.
— Отримав 6500 тисяч рублів, — ділиться Андрій Андрєєв. – Дрібниця, а приємно.
Крім того, Андрій завів рубрику про виживання в лісі. Він розповідає, як вижити в лісі, якою ніж взяти з собою, що робити в екстрених ситуаціях, як правильно зібрати рюкзак в похід, як спорудити курінь з поліетилену та целофану.
— Зараз мінімум один день на тиждень проводжу в тайзі, — каже Андрій. — У вихідні рюкзак за плечі і вперед – знімати нову серію. Ставлю фотоловушки, роблю зйомки, потім монтую.
Таежный блогер: сибиряк ставит фотоловушки в лесу и снимает фильмы о диких животных
Андрій Андрєєв з Іркутська знімає ролики про лісову життя.
Ну і без курйозів не обходиться. Якось Андрій в черговий раз продивлялися матеріал для ролика, як прямо в кадрі з’явилося щось. Фіга! Фігуру з трьох пальців показав мисливець, який помітив камеру і вирішив таким чином пожартувати.
— Одного разу потрапив у справжню халепу, — розповідає Андрій. — Сезон полювання був закритий я відправився шукати глухариный ток – місце, де глухарі виконують пісні. Хотів поставити фотопастку. Йшов по полю в Еловке і побачив вдалині машину, а поруч браконьєри. Мене побачили, почали кричати і побігли в мою сторону. Я кинувся в ліс, впав у вершинник, а земля холодна. Вони бігали по лісі, шукали, потім почали стріляти. Дуже сильно злякався, півгодини пролежав, а як стихло, по-пластунськи поповз у безпечне місце. Довелося ночувати в наметі посеред лісу.
ПОРАДИ БУВАЛОГО
Що робити, якщо ти заблукав
Перед будь-якою поїздкою в ліс зареєструйте маршрут в МНС, з собою візьміть телефон, в екстреному випадку, телефонуйте рятувальникам.
Якщо такої можливості немає, то йдіть вниз по річці або слідуйте по ЛЕП. Прислухайтеся, можливо, поруч є залізничні колії.
Якщо раптом втомилися, розпаліть багаття, запасіться дровами і економте воду. Вологу можна знайти під великими каменями і вранці на листках. У зимовий час можна розтопити сніг. Багато води в ягодах, але будьте обережні, не вся їстівна ягода. На крайній випадок відіжміть мох сфагнум.
Якщо сірники промокли, то слід розкласти їх під сонцем або на одяг і почекати, поки вони висохнуть. Щоб уникнути курйозів, зберігайте сірники в герметичній упаковці. А краще купити кресало, на всякий випадок.
Беріть з собою навігатор і заздалегідь розберіться в ньому. Компас теж підійде, але до неї потрібна карта. Не завжди потрібно йти на північ, все залежить від місцевості.
У рюкзак покладіть: сухе пальне, 3 коробки сірників, ніж, сокира, казанок, кухоль, зброю, димову шашку.


Дякую