Ранні карикатури журналу «Крокодил»

0
317

Карикатури з сатиричного журналу «Крокодил» з випусків за 1927 рік.
ДОСВІДЧЕНИЙ УПРАВЛІНЕЦЬ

Журнал «Крокодил». Випуск №1. 1927 р. Ліквідація складу! TissotКачественные годинник за закупівельними цінами. Першим 10 — подаруємо ще одні! УспейКачественные годинник за закупівельними цінами. Першим 10 — подаруємо ще одні! Успейtissot.topwatch24.гиСкидка 70%Оплата при врученииБыстрая доставкаГарантия качестваПерейтиЯндекс.ДиректНа дворі стояв 1927 рік, а безталанних керівників в країні було вже достатньо. Якби таких було мало, то не піднятий був би це питання на сторінках «Крокодила».
ПРО П’ЯНИЦЯХ
Ранние карикатуры журнала «Крокодил»
Журнал «Крокодил». Випуск №5. 1927 р. Пияцтво – проблема вічна, яка буде переслідувати людство впродовж усього його існування. Ні СРСР, ні яка інша країна не була застрахована він цього зла. Дуже сумна карикатура на самому справі…
ПРО СПЕКУЛЯНТІВ
Ранние карикатуры журнала «Крокодил»
Журнал «Крокодил». Випуск №5. 1927 р. Спекулянтів не жалували ніде і ніколи, а в Радянському Союзі – і поготів. Ну а дійсно… Важко добре ставитися до людини добре, якщо він заради власної вигоди дере з покупця «десять шкур».
ТУЖЛИВИЙ РАДІОЕФІР
Ранние карикатуры журнала «Крокодил»
Журнал «Крокодил». Випуск №12. 1927 р. А тут «Крокодил» обрушився з критикою на редакторів, відповідальних за утримання радіопередач. Судячи за змістом малюнків вони були явно не самими веселими і не викликали інтересу аудиторії. Мав такий «подкол» ефект? Напевно, цього ми ніколи не дізнаємося.
«ХВОРИЙ»
Ранние карикатуры журнала «Крокодил»
Журнал «Крокодил». Випуск №12. 1927 р. Дивно, але і в ранньому СРСР було чимало особистостей, які, бажаючи на цілком законних підставах прогуляти роботу, йшли в лікувальні установи, де всіма правдами і неправдами намагалися роздобути лікарняний лист. У деяких «псевдобольных» завдяки другому щастя (нахабства), це навіть виходило.
БЮРОКРАТ
Ранние карикатуры журнала «Крокодил»
Журнал «Крокодил». Випуск №12. 1927 р. Бюрократія – ще одне вкрай негативне явище, багато в чому надає негативний вплив не динаміку суспільного розвитку. З-за всіх цих численних нарад, погоджень, «визирований», паперової тяганини і інших «бюрократичних» складових багато в чому страждають як економіка країни, так і прості громадяни.
БРАКОНЬЄРИ
Ранние карикатуры журнала «Крокодил»
Журнал «Крокодил». Випуск №12. 1927 р. Автор цього малюнка піддав осуду браконьєрів. На жаль, зараз це явище набуло прямо-таки промислові масштаби. Згадайте, наскільки часто у ЗМІ з’являються новини про «чорних лесорубах».