Ох, Моз тепер пихне!

0
258


Поки я вас тут історіями про відкриття кислоти розважаю, у Моз визріла думка: треба пихнути. Причому уважніше, вдумливіше, щоб не поспішаючи у всьому розібратися.
Ні, вони і раніше курили, але як школярі, по чуть-чуть і не всерйоз. Ну що таке 10 грамів на рік? Тут навіть для наукових цілей, як заявлено — просто хіхоньки. А між тим великі дядечки й тітоньки із Всесвітньої Організації Здравоохренения курнули — і готові надати огляд по тому, як торкает наркогенному потенціалу і здатності формувати залежність, з одного боку, і терапевтичного ефекту і безпеки при застосуванні в лікувальних цілях — з іншого.
А до них ще і Комісія ООН з наркотичних засобів присусідилася, на пару з Міжнародним комітетом по контролю над наркотиками. Загалом, в курилці тепер тісно і пахне якось пряно.
Ну а нашим завидно — мовляв, як же так: Австрія, Бельгія, Німеччина, Франція, Великобританія, Нідерланди, Швейцарія, Іспанія, Італія, Греція, Хорватія, Іспанія, Ізраїль, Австралія, Канада, США дмуть, хихикаючи, і запевняють, що лікуються використовують канабіс в лікувальних цілях цілком легально, а у нас тут ціла Чуйська долина під боком, значки майстрів коноплеводства порошаться, а ми вухами ляскаємо! В стороні, так би мовити, від світового прогресу стоїмо.
Ох, Минздрав теперь пыхнет!
Загалом, зараз йде обговорення, скільки прикупити і ввезти. Моз скромно просить 300 грамів гашишу, 1,1 кілограма канабісу та 50 грамів масла канабісу. Чисто в наукових цілях. Обговорювати будуть до п’ятниці, можете глянути ось тут проект постанови: Тиць
Мені ось що цікаво. По-перше, де будуть набирати добровольців на дослідження і не буде в них нестачі (здам місце проведення перекурів: ФДУП «Московський ендокринний завод»)? По-друге, у кого і за скільки купуватимуть — у практично наших, чуйских, або знову в Штати гінця зашлють? Або в Амстердамський кава-шоп? Ну і, по-третє, які цікаві нормативні та законодавчі акти в галузі охорони здоров’я нас в цьому році чекають: куплять, ніби, трохи, але цілком може вистачити на що-небудь цікаве…