Реабілітація алкоголіків і наркозалежних у Харкові

0
253


Найчастіше пацієнт вважає проблему перебільшеною і вірить, що в будь-який момент можна самостійно відмовитися від згубної звички. Тому початкове завдання психолога-переконати наркомана або алкоголіка почати лікування в стаціонарних умовах реабілітаційного центру. Перш ніж приступити до процедур, проводиться комплексна діагностика стану хворого. Наркологи центру з’ясовують, як довго пацієнт страждає від алкогольної або наркотичної залежності, які речовини вживає і які масштаби негативних наслідків для організму. У випадку необхідності звертайтеся за посиланням https://most-plus.com.ua/.

На основі отриманих результатів проводиться лікування, етапи якого включають:

Очищення організму. Детоксикація за допомогою ретельно підібраних препаратів найперші в реабілітації алко — і наркозалежних в умовах стаціонару.
Придушення потягу. Психологічна підтримка і цілодобове спостереження допомагає нарко — або алкозалежним перемогти пристрасть.
Відновлення фізичного і психічного здоров’я. У Центрі реабілітації алкоголізму і наркоманії хворі приходять до розуміння того, що повсякденне існування проносить радість і без вживання спиртного і психотропних речовин. В рамках лікувальної програми психолог проводить індивідуальні та групові сеанси, спрямовані на підтримку мотивації і повернення інтересу до життя. Повноцінне харчування і заняття спортом допомагають повернутися в хорошу фізичну форму.
Повернення в соціум. У реабілітаційному центрі «МОСТ ПЛЮС» для алкоголіків і наркозалежних велике значення надається відновленню соціальних зв’язків пацієнтів. Психологи проводять бесіди з рідними хворих, сприяють працевлаштуванню, допомагають завести нові знайомства.


Причини звернення до реабілітаційного центру


Лікування в реабілітаційному центрі для алко — і наркозалежних проводиться в добре облаштованих палатах, затишна атмосфера яких дозволяє хворим відволіктися від тяжких думок. Постійна зайнятість і продумане дозвілля виключають розвиток депресивних настроїв. Лікувальний курс проводиться анонімно, без постановки на облік, тому на кар’єрі пацієнта перебування в РЦ ніяк не позначиться.

Якщо близька людина регулярно зловживає спиртним, буде потрібно лікування алкоголізму в реабілітаційному центрі за участю професійних психологів. Особлива увага приділяється викоріненню психологічних факторів, що є причиною неконтрольованого вживання алкоголю. Також співробітники центру з реабілітації алкоголіків роблять упор на запобігання рецидивів після проходження комплексного курсу лікування.
Позбутися згубної звички і повернутися до нормального життя допоможе реабілітація приблизно за 28 днів під контролем досвідчених фахівців. Реабілітаційний центр «МОСТ ПЛЮС» пропонує пройти ефективну програму по позбавленню від алкогольної залежності. Використовуються спеціально розроблені психологічні методики, ефективність яких вже доведена практичним застосуванням.

Ресоціалізація наркозалежних


Зняття ломки — тільки перший крок, після якого починається психотерапевтичне лікування і ресоціалізація наркозалежних. Недостатньо усунути фізичну тягу до наркотику, набагато складніше виявити психологічні причини, які спонукали людину почати вживати наркотик. Ресоціалізація-процес повернення наркозалежної людини в здорове суспільство, відновлення втрачених соціальних зв’язків і набуття радості повноцінного життя без згубної пристрасті.
Розроблена досвідченими наркологами і психотерапевтами програма реабілітації наркозалежних заснована на застосуванні ефективних методів, що забезпечують стійку ремісію на тривалий час. Основна мета, яку ставлять перед собою фахівці центру «МОСТ ПЛЮС», полягає в достатній мотивації залежних до повернення до повноцінного життя.