Як вязати зірчастий мисок носка

0
226

Зірчастий мисок на в’язаних шкарпетках виглядає акуратно і не тисне. Розповідаю, як його виконати правильно.

Для зірчастого миска число петель на кожній спиці повинно бути парним. Зайві петлі рівномірно збавляються вже в попередніх кругових рядах. При в’язанні зірчастого миска на кожній спиці виконується за 2 убавки.
Как вязать звездчатый мысок носка мастер класс
При виконанні убавок слід орієнтуватися на число зірчастого миска, наведене в таблиці: воно вказує, скільки рядів в’яжеться до 1-го кругового ряду з убавками. У круговому ряду з убавками воно також позначає петлі, які провязываются разом з попередньої петлею.
Якщо число зірчастого миска дорівнює 7, то слід пов’язати без убавок ще 6 кругових рядів.
У 1-му круговому ряду з убавками провязивать разом кожну 6-ю і 7-ю п. Число петель на спиці між убавками – число таких кругових рядів без убавок. В даному прикладі це буде число 5. Отже, 5 кругових рядів в’язати без убавок.
Потім в’язати 2-й кругової ряд з убавками, пров’язуючи разом кожну 5-ю і 6-ю п. Тепер на спиці між убавками залишилося 4 п., тобто далі виконувати 4 кругових ряду без убавок.
Как вязать звездчатый мысок носка мастер класс
Продовжувати таким чином, поки на кожній спиці не залишиться 2 п., тобто всього 8 п. Ці петлі слід туго стягнути подвійний ниткою, закріпити нитку.
Зірчастий мисок виглядає акуратно і не тисне.
Как вязать звездчатый мысок носка мастер класс
Как вязать звездчатый мысок носка мастер класс