Майстри-ремонтники смартфонів викрили популярний «лайфхак» з просушуванням гаджета рисом

0
196


Деякий час тому на просторах мережі з’явився диво-лайфхак, який рекомендував всім, хто упустив свій смартфон у воду, поміщати девайс для просушування в рис, нібито той вбере всю вологу. Професійні ремонтники вирішили викрити цей корисний рада, розповівши, як швидко насправді розвивається корозія під корпусом і що єдине, що можна спробувати зробити насправді.
Суть міфу і реальність проблеми
Мастера-ремонтники смартфонов разоблачили популярный «лайфхак» с просушкой гаджета рисом
Рис не допоможе. |
Відразу варто підкреслити, що немає нічого поганого в тому, щоб просто покласти смартфон (або будь-яку іншу побутову електроніку) в рис. Ось тільки сушити гаджет таким чином можна з однаковим успіхом і в манній крупі, і в гречці. Ось тільки майстри в області ремонту техніки підкреслюють, що після того, як гаджет потрапляє у воду, корозія в ньому починається миттєво. Різниця лише в тому, що в деяких випадках даний процес відразу зачіпає якісь важливі компоненти, а в інших обходить їх стороною. В останньому випадку створюється ілюзія успішної просушування.
Мастера-ремонтники смартфонов разоблачили популярный «лайфхак» с просушкой гаджета рисом
Корозія неминуча. |
Щоб не робили користувачі з рисом, якщо просто не включати гаджет до того моменту, як він повністю висохне, є ймовірність того, що після просушування пристрій запрацює. Ось тільки навіть якщо пристрій висохне і включиться після водних процедур, паяні з’єднання в ньому все одно будуть окислені. Це означає, що вони стануть крихкими і вразливими.
Мастера-ремонтники смартфонов разоблачили популярный «лайфхак» с просушкой гаджета рисом
Мало, що може врятувати гаджет. |
Що ж буде далі? Насправді все дуже просто. Корозія почне поширюватися по внутрішніх елементів смартфона. У такій ситуації те, що гаджет взагалі заробив – це просто вдалий збіг обставин. Ось тільки справно функціонувати улюблена іграшка» буде, швидше за все, недовго.
Що рекомендують майстра?
Мастера-ремонтники смартфонов разоблачили популярный «лайфхак» с просушкой гаджета рисом
Єдине, що може допомогти. |
Бігти в найближчий сервісний центр з «искупавшимся» смартфоном марно. Якщо говорити про процес окислення, то буде вже занадто пізно. Найкраще, що можна зробити в такій ситуації, за словами фахівців, – це швидко розібрати гаджет, видаливши з нього всю воду. Зробити це можна за допомогою спирту і зубної щітки. Очищення слід починати тільки після виймання батареї. Взагалі, можна взяти всю материнську плату і просто занурити її в спирт. Цілком. Це врятує від корозії.
Само собою, даний метод застосуємо тільки до девайсів зі знімною батареєю.