Кухня — місце для експериментів. Я шалено люблю пробувати щось нове: сьогодні у нас італійська кухня, а завтра — грузинська. В моїй кулінарній книзі постійно з’являються все нові і нові рецепти, хоч я повторююсь нечасто. Проте одна страва міцно прижилося в нашому з чоловіком меню.
Варто було мені один раз приготувати традиційний лагман по-узбецьки, як чоловік закохався в це блюдо і тепер просить його постійно. Тримати такий рецепт в таємниці — це злочин, тому «Так Просто!» ділиться ним з тобою.
Як приготувати лагман
Інгредієнти
300 г яловичини
2 цибулини
2 болгарських перця
1 морквина
5-6 зубчиків часнику
1-2 картоплини
4 томата
1 зелена редька
квасоля або спаржа
зелень і спеції за смаком
рослинна олія
1 упаковка макаронів
Приготування
Незважаючи на величезну кількість інгредієнтів, лагман готується досить швидко. Отже, почнемо з того, що розігріємо масло на сковорідці. Для смаку можна розтопити на сковорідці трохи баранячого жиру чисто для смаку, але цілком можна обійтися і без нього.
На сковорідку поклади нарізане яловиче м’ясо. Постійно помішувати, щоб не підгоріло. Тим часом цибулю наріж.
Коли м’ясо гарненько просмажиться, додай до нього цибулю і смажимо до золотистого кольору. А поки наріж моркву, перець, редьку (можна обійтися і без неї, якщо немає).
Коли цибуля підсмажиться, додаємо в сковороду нарізані овочі. Прожарь протягом декількох хвилин.
Тепер наріж помідори і часник. Якщо береш звичайну квасолю, її попередньо потрібно замочити, а якщо спаржу, то просто нарізати маленькими шматочками. Все це додай до решти.
Тепер час спецій. Я рекомендую кінзу і зіру, які добре поєднуються з яловичиною, але ти можеш вибрати за смаком. Додай спеції і смажимо м’ясо ще 2-3 хвилинки.
Тепер залийте все водою (можна киплячої, можна холодної), відразу додай туди ж нарізану картоплю. Доведи лагман до кипіння, зніми піну і зменшити вогонь, щоб не кипіло сильно.
Окремо відвари тонкі макарони. Можна використовувати спеціальну локшину для лагмана, але і звичайна вермішель згодиться. Макарони промий, поклади на тарілку і залийте приготовленим бульйоном. Зверху посипаємо зеленню. Ось традиційний лагман і готовий!
Узбецька кухня — це джерело незвичайних, ситних і шалено смачних страв. Чого тільки коштує традиційний узбецький плов! Так що не бійся експериментувати і обов’язково спробуй приготувати лагман та інші узбецькі страви.
Ми вже розповідали тобі, як приготувати справжній узбецький курник, або царський пиріг за традиційним рецептом.
А також ділилися чудовим рецептом традиційного узбецького хліба — катламы.
Сподобався рецепт? Обов’язково поділіться цим чудом з друзями.