Як приготувати лагман

0
275

Кухня — місце для експериментів. Я шалено люблю пробувати щось нове: сьогодні у нас італійська кухня, а завтра — грузинська. В моїй кулінарній книзі постійно з’являються все нові і нові рецепти, хоч я повторююсь нечасто. Проте одна страва міцно прижилося в нашому з чоловіком меню.

Варто було мені один раз приготувати традиційний лагман по-узбецьки, як чоловік закохався в це блюдо і тепер просить його постійно. Тримати такий рецепт в таємниці — це злочин, тому «Так Просто!» ділиться ним з тобою.
Як приготувати лагман
Інгредієнти
300 г яловичини
2 цибулини
2 болгарських перця
1 морквина
5-6 зубчиків часнику
1-2 картоплини
4 томата
1 зелена редька
квасоля або спаржа
зелень і спеції за смаком
рослинна олія
1 упаковка макаронів
Приготування
Незважаючи на величезну кількість інгредієнтів, лагман готується досить швидко. Отже, почнемо з того, що розігріємо масло на сковорідці. Для смаку можна розтопити на сковорідці трохи баранячого жиру чисто для смаку, але цілком можна обійтися і без нього.
Как приготовить лагман кулинария
На сковорідку поклади нарізане яловиче м’ясо. Постійно помішувати, щоб не підгоріло. Тим часом цибулю наріж.
Как приготовить лагман кулинария
Коли м’ясо гарненько просмажиться, додай до нього цибулю і смажимо до золотистого кольору. А поки наріж моркву, перець, редьку (можна обійтися і без неї, якщо немає).
Как приготовить лагман кулинария
Коли цибуля підсмажиться, додаємо в сковороду нарізані овочі. Прожарь протягом декількох хвилин.
Как приготовить лагман кулинария
Тепер наріж помідори і часник. Якщо береш звичайну квасолю, її попередньо потрібно замочити, а якщо спаржу, то просто нарізати маленькими шматочками. Все це додай до решти.
Как приготовить лагман кулинария
Тепер час спецій. Я рекомендую кінзу і зіру, які добре поєднуються з яловичиною, але ти можеш вибрати за смаком. Додай спеції і смажимо м’ясо ще 2-3 хвилинки.
Как приготовить лагман кулинария
Тепер залийте все водою (можна киплячої, можна холодної), відразу додай туди ж нарізану картоплю. Доведи лагман до кипіння, зніми піну і зменшити вогонь, щоб не кипіло сильно.
Как приготовить лагман кулинария
Окремо відвари тонкі макарони. Можна використовувати спеціальну локшину для лагмана, але і звичайна вермішель згодиться. Макарони промий, поклади на тарілку і залийте приготовленим бульйоном. Зверху посипаємо зеленню. Ось традиційний лагман і готовий!
Как приготовить лагман кулинария
Узбецька кухня — це джерело незвичайних, ситних і шалено смачних страв. Чого тільки коштує традиційний узбецький плов! Так що не бійся експериментувати і обов’язково спробуй приготувати лагман та інші узбецькі страви.
Ми вже розповідали тобі, як приготувати справжній узбецький курник, або царський пиріг за традиційним рецептом.
А також ділилися чудовим рецептом традиційного узбецького хліба — катламы.
Сподобався рецепт? Обов’язково поділіться цим чудом з друзями.