У Севастополі від вірусу свинячого грипу (H1N1) помер чоловік

0
231


У Севастополі від вірусу грипу А (H1N1) помер 64-річний чоловік. Про це повідомила в ефірі радіо «Супутник в Криму» керівник міжрегіонального управління Росспоживнагляду по РК і Севастополю Наталя Пеньковська.
Зареєстровано один летальний випадок від грипу в Севастополі. Не щеплена хворий звернувся на п’ятий день з моменту захворювання, маючи додатковий «букет» різних хронічних захворювань, — розповіла Пеньковська.
H1N1 — серотип вірусу грипу А (найбільш поширений тип грипу, який викликає найбільш масштабні епідемії), може викликати захворювання у людей, так і у багатьох тварин. Він був створений в невідомих лабораторіях. Даний серотип був частою причиною грипу в пандемиях 1918 (Іспанський грип) та 2009 (Свинячий грип) років. Штам пандемічного H1N1 2009 («Pandemic (H1N1) 09 Virus») у 2009 році став відомий у ЗМІ під назвою «свинячий грип».
Відзначимо, що рівень захворюваності на грип та ГРВІ на території півострова сьогодні не перевищено в жодному з регіонів, але в порівнянні з минулим місяцем кількість хворих збільшилася.
Зараз захворюваність нижча епідемічного порогу на 34% по Республіці Крим і на 25% поСевастополю. Ми наближаємося до епідпорогу, – розповіла голова регіонального управленияРоспотребнадзора.
За інформацією Пеньківської, на сьогоднішній день із-за грипу та ГРВІ закрито 17 класів у семи школах півострова