Геніальний офіціант зумів продати нам те, що ми не просили

0
235


Задумали ми з друзями трохи покататися по країні. Навіть у відпустку заради цього спеціально пішли одночасно (добре, у різних фірмах працюємо). Загалом, майже як в кіно «Про що говорять чоловіки» — нас теж четверо, тільки всі розведені.
Намітили маршрут і поїхали. Відкатали більше 1500 км, подивилися 7-8 містечок, зробили купу фоток на пам’ять. І вже на зворотному шляху, в якомусь придорожньому кафе (шкода, назву не запам’ятав!) потрапили на офіціанта, якого назвали генієм продажу. Чому так? Зараз поясню.
Справа до ночі, і ночувати ми збиралися в черговому найближчому містечку. А тому до вечері, як і будь-які нормальні мужики, замовили горілки (але зовсім небагато – по п’ятдесят на брата). Все-таки містечко вже поруч, але мало що. Хто знає, де можуть зупинити?
Офіціант замовлення взяв і втік. Приніс все як положено – м’ясо, картоплю, салати – а до них… чотири чарки і відкриту і тільки почату 0,75 горілки з бару. Серьога обурився:
— Хлопче, ти замовлення пам’ятаєш? Ми просили 4 по 50! А ти що приніс?
Офіціант не зніяковів ні на секунду. І з посмішкою так:
— Пробачте, але тут до міста рукою подати. Найближчі готелі – і перерахував два місця настільки близьких, що навіть нам, приїжджим, легко було запам’ятати. І Гугла допомогу не треба.
– І постів по дорозі до них немає, — продовжив він. – А пляшка? Хлопці, якщо більше ніж 50 не захочете – просто залишите.
Знавець психології, блін. Вітчизняний Фройд. Місцевий піднімач обсягів продажу алкоголю. Четверо мужиків з дороги після насиченого враженнями дня. І відкрита пляшка горілки поруч – за гарної закуски. ТА ХТО Ж У НІЙ ЗАЛИШИТЬ?!