Ящик для зимової риболовлі своїми руками. Як зробити ящик для зимової риболовлі

0
329

Зимовий ящик для риболовлі — звичний атрибут рибалки.

Прогрес дуже сильно торкнулася цього предмета. Якщо у вас був саморобний зимовий ящик, то ви навряд чи зможете відразу повірити, який комфорт дає рибалці зимовий ящик, виготовлений із застосуванням сучасних ноу-хау і матеріалів.
Зимовий ящик призначений для зберігання снастей і приманок, а також виконує функцію сидіння. У цьому зимовий ящик стародавніх часів і сучасний зимовий ящик схожі.
Зимовий ящик — це вірний компаньйон, який прослужить багато років. Хороший зимовий ящик збільшує задоволення від риболовлі — замість того, щоб судорожно шукати наживку або запасний гачок, достатньо просто взяти їх із зручного відділення з прозорою кришкою, якими обладнаний зимовий ящик. Чи можна самостійно зробити гідну заміну заводських аналогів ?
Яким же повинен бути ящик для риболовлі?
Ящик для зимової рибалки – досить багатофункціональна річ, незважаючи на, здавалося б, вузьку область застосування.
Він компактний, місткий; крім цього, ящик для рибалки може використовуватися як зручне сидіння. Матеріали, з яких виконаний ящик для зимової риболовлі, можуть бути самими різними, але всі вони характеризуються міцністю, вдало поєднується з легкістю.
Ящик для зимней рыбалки своими руками. Как сделать ящик для зимней рыбалки сделай сам
Наприклад, ящик для риболовлі з пінопласту особливо приваблює покупців своєю невеликою вагою. Ящик для зимової риболовлі також вибирається в залежності від планованого місця рибної ловлі. Приміром, рибаку з Іркутська і рибалці з Казані один і той же ящик для риболовлі навряд чи підійде, бо розміри улову значно відрізняються.
У продажу є величезна кількість всіляких моделей у вигляді рюкзаків і сумок, однак багато рибалок воліють саморобні рибальські ящики.
Пропоную свій варіант саморобної зимового скриньки для рибної ловлі
Змайстрував я його 3 роки тому і в роботі (похідних умовах) зарекомендував себе з кращого боку.
Основа — сани з оцинковки. Монтується каркас з легкосплавних матеріалів, потім збираються деталі конструкції: перегородки, торцеві і бічні стінки, причому вони обтягуються шкірозамінником. Дві верхні стулки ящика також обтягуються кожзамом, але попередньо вставляється паролоновая прокладка, для зручності сидінь. Жорсткість конструкції визначається дослідним шляхом, з метою максимально полегшити конструкцію. У передній частині конструкції є ручка для перенесення в стоячому положенні, також ручки сбоков, для перенесення в горизонтальному положенні, бічні ручки мають функцію кріплення, для фіксуючих льодоруб ременів. У передній частині є ранець для наживки. Грунтовно продумана ергономіка конструкції, з метою максимально зручного сидіння в процесі риболовлі. Виробничі моделі-небудь дуже високі і доводиться нагинатися, або дуже низькі, що також викликає напругу хребта. Цю модель я робив під себе — дуже зручно. Ящики відкриваються під кутом в 60гр., що дозволяє розміщувати будь-які речі.
Передній відсік-для риби (зручно і непомітно складати), варто посунутися тому і відкрити кришку. Друге відділення для снастей, які кріпляться на стопорних ременях, відповідно снасті не заплутуються! Буксирувальний трос довжиною 12-15 метрів. Обсяг кожного відсіку приблизно 15 кг. в рибному еквіваленті.
Ящик для зимней рыбалки своими руками. Как сделать ящик для зимней рыбалки сделай сам
Ящик для зимней рыбалки своими руками. Как сделать ящик для зимней рыбалки сделай сам