Страви, які потрібно спробувати на Кубі

0
320


На Кубі не тільки приголомшливий колорит, прекрасні люди, чарівні пляжі, але і найсмачніша в Карибському басейні їжа. Від крокетів з розплавленим сиром і шинкою до солодких плантанов — кубинська кухня пропонує вам багаті смаки та чудові аромати.
Блюда, которые нужно попробовать на Кубе
Блюда, которые нужно попробовать на Кубе
1. Відомий як кубинський гамбургер, фрита — це котлета з приправленого яловичого фаршу (іноді упереміш з чорізо), накрита хрусткою картопляної соломкою, і все це — між двома кубинськими булочками. В деяких закладах навіть додають яєчню.
Блюда, которые нужно попробовать на Кубе
2. Кукурудзу на шпазі на Кубі готують по-особливому. Спочатку обсмажують, потім обвалюють у сирі котіха, щедро посипають меленим чилі і в кінці додають лимонний сік, який надає цій страві більш багатий і пряний смак.
Блюда, которые нужно попробовать на Кубе
3. Хоча традиційним місцем приготування паельї є Іспанія, на Кубі ви знайдете місцеву версію цієї страви — там її роблять з шинки, курки, молюсків, чорізо, креветок і лобстера.
Блюда, которые нужно попробовать на Кубе
4. Немає нічого краще, ніж вкусити теплі чуррос, посипані цукровою пудрою, злегка хрусткі зовні, але м’які всередині. Це вулична їжа, яку ви обов’язково повинні спробувати, адже дивитися, як готують чуррос, — це вже половина задоволення.
Блюда, которые нужно попробовать на Кубе
5. Можливо, вам ці кульки знайомі як крокети, але на Кубі їх називають крокетас — смажені кульки з розплавленого м’якого сиру зі шматочками шинки.
Блюда, которые нужно попробовать на Кубе
6. Хоча «ропа велья» звучить не дуже апетитно (буквально ця назва означає «стара одяг» на іспанській), страва просто приголомшливо смачне і складається з рубаної яловичини, тушкованої в томатному соусі. Подають зазвичай з рисом або на тортильях.
Блюда, которые нужно попробовать на Кубе
7. Плантаны (плід сімейства бананових, але більш крахмалистый і містить менше цукру) — обов’язковий продукт кубинської кухні. Платани Мадурос — це карамелізовані платани, злегка підсмажені до коричневого, липкого і солодкого стану.
Блюда, которые нужно попробовать на Кубе
8. Хуэвос хабанерос — добре відомий кубинський блюдо з яєць, що складається, власне, з яєць, приготованих на софріто (соус з помідорів, часнику, перцю і цибулі).
Блюда, которые нужно попробовать на Кубе
9. Чичарронес — це хрустка смажена свиняча шкірка, яку готують або з свинячої шкури, або з черевної частини.
Блюда, которые нужно попробовать на Кубе
10. М’ясо і картоплю, білий рис і чорні боби кубинської кухні — це звичайне блюдо, відоме іспанською як «морос і крістіанос».
Блюда, которые нужно попробовать на Кубе
11. Тостонес, або чатинос, — це смажені плантаны, популярний пікантний гарнір на Кубі.
Блюда, которые нужно попробовать на Кубе
12. Родич ропа велья — ваку фрита — перекладається як «смажена корова» і складається з яловичини, маринованої в лаймі, часнику і солі, а потім обсмаженої до хрусткої скоринки.
Блюда, которые нужно попробовать на Кубе
13. Флан — це один з традиційних десертів на Кубі; солодкий гладкий пиріг, схожий на желе в глазурі. Більш тверда форма готується з карамелі, яєць і молока.
Блюда, которые нужно попробовать на Кубе
14. Найбільша різниця між кубинськими і мексиканськими тамале полягає в тому, що в кубинських м’ясо (зазвичай свинину) змішують з тістом тамале, а не використовують як фаршировку. Кубинці також використовують кукурудзу для приготування тамале — вона не така солодка і більше розсипчаста, ніж американська кукурудза.
Блюда, которые нужно попробовать на Кубе
15. Лехон асадо — це класична смажена свинина, яку готують досить просто: смажать всю свиню до хрусткої скоринки, а потім м’ясо подають з соусом мохо — пряним кубинським маринадом.
Блюда, которые нужно попробовать на Кубе
16. Медианоче («північ» на іспанській) схожий на кубинський сендвіч і зазвичай подається в нічних клубах Гавани (звідси і назва). На відміну від кубинського сендвіча, в медианоче немає майонезу — тільки шинка, свинина, сир і мариновані огірки між шарами яєчного хліба.
Блюда, которые нужно попробовать на Кубе
17. Пульпета — це кубинський еквівалент м’ясного рулету, але його готують не в духовці. Замість цього суміш приправленого яловичого фаршу і шинки готують на плиті, а всередину додають круто зварене яйце.
Блюда, которые нужно попробовать на Кубе
18. Улюблене куряче страву на Кубі — арроз кон полло — схоже на паелью, але без морепродуктів. У страві присутній рис і курка, а також традиційна основа з софріто.
Блюда, которые нужно попробовать на Кубе
19. Костиллитас — це реберця з кубинською «родзинкою»: їх маринують і подають з соусом з кислого апельсинового соку, соку лайма, орегано, часнику й оливкової олії.
Блюда, которые нужно попробовать на Кубе
20. Пикадильо куа куа — це кубинська версія яєчні. Зазвичай їх подають з рисом, а в страві також присутній рубана яловичина, яйця і плантаны.