Русгідро встановило черговий історичний рекорд

0
247

Стали відомі цифри, які тягнуть на рекорд з вироблення електроенергії всіма електростанціями Групи Русгідро (з урахуванням Богучанської ГЕС) за підсумками 2018 року. Так от компанія в минулому році виробила 144,2 млрд кВт•год електроенергії. А це, між іншим, на 2,8% вище ніж у минулому році. До речі, в цілому по галузі, вироблення електроенергії з Росії за минулий рік зросла лише на 1,7%, а споживання — на 1,6%. А ось Русгідро вже четвертий рік поспіль всіх дивує.

Якщо копнути глибше і подивитися в розрізі електростанцій, то вироблення електроенергії входять в Групу Русгідро ГЕС та ГАЕС за підсумками 2018 року зросла на 2,6% і досягла 98,4 млрд кВт•год. Позитивну динаміку також показали теплові станції Групи на Далекому Сході – за 2018 рік вони склали 31,8 млрд кВт•год електроенергії, що на 3,9% більше показників 2017 року. Вироблення вітрових, сонячних і геотермальних електростанцій Русгідро склала 431 млн кВт•год. Відпуск теплової енергії досяг 29,7 млн Гкал. Загальний корисний відпуск енергозбутових компаній, що входять в субгруппу ЕСК Русгідро і енергокомпаній, розташованих в ізольованих енергосистемах Далекосхідного федерального округу, в 2018 році склав 49 млрд кВт•год.
Богучанська ГЕС
РусГидро установило очередной исторический рекорд энергетика
Прям ДУЖЕ радий за компанію Русгідро і зі свого боку вітаю їх з такою перемогою! І звичайно сумую за їх станціям, а то я на даний момент побував у них лише на 38 об’єктах. Так, це натяк :).
Бурейская ГЕС
РусГидро установило очередной исторический рекорд энергетика
Эзминская ГЕС
РусГидро установило очередной исторический рекорд энергетика
Для довідки: Група Русгідро об’єднує понад 90 об’єктів відновлюваної енергетики в Росії і за кордоном, теплові електростанції та електромережі активи на Далекому Сході, а також енергозбутової компанії і науково-проектні інститути. Загальна встановлена потужність входять до складу Русгідро електростанцій з урахуванням Богучанської ГЕС на 31 грудня 2018 року склала 39,4 ГВт, в т. ч. ГЕС і ГАЕС – 30 ГВт, ТЕС і ДЕС – 8,6 ГВт, ГеоЭС та ВДЕ – 78,6 МВт. Встановлена теплова потужність – 18 923,4 Гкал/год.
Зеленчуцька ГЕС-ГАЕС
РусГидро установило очередной исторический рекорд энергетика