Подорож в Різдво — 2019

0
373

Традиція їздити на Новий рік до Москви у нас була закладена ще років п’ятнадцять тому. Іноді, правда, життя вносить у цю традиційність свої правки, але ми все ж намагаємося слідувати звичкою пройтися по прикрашеним столичними вулицями і площами.
Чому? Банально тому, що яскраво, залите світлом різнокольорових лампочок, підсвічене ліхтариками і обвішано різнорозмірними кульками. А ще тому, що кожен рік обов’язково можна побачити що-небудь нове в оздобленні столиці до цього свята зимової радості і світлих сподівань

Якщо ще кілька років тому майданчика «Подорожі в Різдво» були зосереджені в центрі Москви, то з кожним роком все більше уваги удостоюються і віддалені райони. Проте це ніяк не позначається на багатолюдності в районі Червоної площі: тут як і раніше справжнє стовпотворіння

Правда, є один секрет, знаючи який, можна вільно милуватися всім, що придумали оформлювачі новорічної столиці

Ще б якийсь растягиватель часу, а то починається натхненно і вальяжно, а закінчуєш прогулянку бігом

Як завжди є кілька місць, в які хочеться потрапити, а по дорозі виявляється, що треба побачити це, а потім це і ще обов’язково ось це. «Побачити» в моєму стилі — це значить зависнути близько якою-небудь ялинки, подивитися на неї з усіх боків, а потім поруч помітити ще що-небудь, що вимагає негайного уваги.
Чоловік, прости!)))

В цей раз дуже хотілося дійти до Столешникова провулка

Побачити інсталяції біля Великого театру


І ведмедів на проспекті Миру


А ще прогулятися по ВДНГ


Намотуючи традиційні кілометри, попутно виявили арки в Китайгородском проїзд



І величезні «лампи» з змінюють один одного символами зимових новорічних свят


Потім опинилися в абсолютно порожньому Заряддя з шишками під березами

Прогулялися по ширяючому мосту



І заглянули на Червону площу



Єдине, що не вийшло зробити — це подивитися на оформлення Гуму. Ми абсолютно не зрозуміли логіку людських потоків, а робити зайвий круг в цьому людському морі не дуже хотілося.
Чи То справа — рання прогулянка!



Сподіваюся, що в наступному році знову вдасться повторити 🙂