Дівчина виростила дикого лисенка разом зі своїми собаками

0
280

В будинку 19-річної студентки Джемми Холдуэй живуть свої власні лис і пес, які дружать в точності як у знаменитому однойменному диснеївському мультфільмі.
Маленьке лисеня потрапив до Джеммі абсолютно випадково і вона прийняла рішення ростити його будинку як домашнього вихованця, а її собаки стали для лисеняти наставниками і зразками для поведінки.
Ця історія почалася в березні 2018 року, коли на фермі в Баті, графство Сомерсет (Англія), що належала родині Джемми, на сіннику був знайдений виводок з п’яти дводенних крихітних лисенят (goodnewsanimal.ru).
Лисенят виявив батько Джемми і спочатку прийняв їх за кошенят. Але коли він побачив білі кінчики їх хвостів, стало ясно, що це лисенята.

По всій видимості їх мати не знайшла кращого місця для пологів, але потім злякавшись близькості людського житла, вона втекла.
«У нас там стоїть камера відеоспостереження і ми дивилися її запису і чекали ще добу, прибіжить чи лисиця. Але вона так і не з’явилася».
Побоюючись, що малюки загинуть, так як лисиці поруч ніде не було видно, сім’я Джемми вирішила передати лисенят в ветклініку, звідки їх забрали в притулок для диких тварин.
Однак в останній момент Джемма і її хлопець Ден Пірс вирішили залишити собі одного лисеняти і ростити серед своїх чотирьох собак.
Девушка вырастила дикого лисенка вместе со своими собаками животные
Джемма назвала лисицю Віксі (Vixey) та за її словами, вона веде себе в точності як собака, так як перейняла у собак всі основні звички і манеру поведінки.
«Я розумію, що це абсолютно дикий звір і вона повинна жити незалежно, але її життя з самого початку була тісно пов’язана з людьми і їй у підсумку може бути дуже складно, якщо вона виявиться одна далеко від міста», — каже Джемма, — «Дикі лисиці можуть не прийняти її, адже вона пахне людиною. Вони можуть навіть напасти і вбити її».
За словами Джемми, лисиці на фермі живеться просто відмінно, так як у них багато акрів землі, де вона може бігати практично як на волі.
«Віксі багато гуляє, але кожен вечір з настанням темряви, вона повертається до мене».
Девушка вырастила дикого лисенка вместе со своими собаками животные
Особливо Віксі дружить з лабрадором на прізвисько Місяць. Інші собаки в будинку це джек-рассел-тер’єр Родзинки і дві дворняги Полярний ведмідь і Нідж.
«Родзинки став справжньою прийомною мамою для Віксі, вона росла поруч з ним і копіювала його звички».
Девушка вырастила дикого лисенка вместе со своими собаками животные
Віксі їсть вологий собачий корм і обожнює собачі бісквіти з яловичини. А ось курку і свинину вона чомусь є не любить.
Зараз Джемма намагається навчити Віксі різним командам, а ще їм нещодавно вдалося привчити її носити нашийник з бубенчиком. А в туалет Віксі привчилася ходити на вулицю в одне і те ж місце, а якщо двері закриті, то вона ходить в лоток як кішка.
Дякую