5 способів очистити взуття від солі

0
242


Як відомо, взимку під час ожеледі або коли випадає сніг, дороги та вулиці посипають сіллю. Однак ця сіль в’їдається в шкіряне взуття, пошкоджує структуру шкіри і залишає на її поверхні білі розводи. Ось кілька порад, як доглядати за взуттям зі шкіри в цей період.
Прийшовши з вулиці, промийте взуття теплою (але не гарячої) води. Потім оберніть забруднені місця серветками або туалетним папером і залиште чоботи сушитися. Як тільки взуття почне висихати, на ній буде виступати сіль, яка вбереться в серветку. Після того, як чоботи повністю висохли, взуття слід змастити дитячим кремом.
Зробіть міцний розчин оцту (три частини оцту на одну частину води) і гарненько протріть білі плями солі отриманим розчином. Забруднення зникне.
Ще один народний спосіб боротьби з плямами від солі – касторове масло. Прийшовши додому, ретельно промийте чоботи. Після того, як вони висохнуть, намажте їх касторкою. Якщо білі розводи не зникли, повторіть процедуру кілька разів.
Видалити соляні розводи з замшевого взуття набагато важче, ніж з шкіряною. Поставте каструлю з водою на плиту і після закипання потримайте чоботи над парою. Після цього замшу слід розчесати сухою щіткою.
Допоможе замшевих чобіт та розчин нашатирного спирту. Протріть їм забруднені місця, а потім посипте їх манкою. Манна крупа вбере в себе сіль, і ваше взуття знову стане чистою.