12 неочевидних і безкоштовних додатків для нового Android-смартфона

0
299


Уявіть ситуацію: ви отримали в подарунок новий Android-смартфон, підключили аккаунт Google, ввели паролі, синхронізувати адресну книгу і налаштували систему. Тепер можна задуматися про те, що на нього встановити. З «ВКонтакте» або Instagram ви розберетеся самі, а от інші зручні і роблять життя простіше програми можете упустити. Їх і пропонують увазі читачам Вести.Hi-tech.
Android Messages
12 неочевидных и бесплатных приложений для нового Android-смартфона android
Android Messages («Android Повідомлення») — месенджер Google власної розробки з функцією синхронізації СМС з комп’ютером. По набору можливостей програма порівнянна з WhatsApp: можна спілкуватися в групових чатах, обмінюватися «гифками», фотографіями і відео, передавати звукові повідомлення, емодзі і стікери, додавати небажані контакти у чорний список. Реалізована підтримка функції «розумних» відповідей Smart Reply, яка аналізує текст повідомлення і генерує відповідь на основі контексту та ключових слів.
12 неочевидных и бесплатных приложений для нового Android-смартфона android
Одна з ключових функцій «Повідомлень» — можливість спілкуватися по протоколу RCS (за умови, що його підтримує оператор зв’язку). RCS гарантує доставку повідомлення навіть на кнопкові телефони та «айфони»: якщо послання не зможе бути доставлено за допомогою Wi-Fi, воно буде відправлено у вигляді звичайної СМС, через стільникову мережу.
У «Повідомлень» є і веб-версія, що дозволяє переписуватися з комп’ютера. Щоб відправляти СМС з ПК, потрібно зайти з настільного браузера на сайт «Повідомлень» і відсканувати через камеру смартфона QR-код. Повну інструкцію від Google можна прочитати тут.
Google Files

Утиліта для ефективної чистки Android від усього непотрібного. Google Files автоматично знаходить і видаляє дублікати, невикористовувані програми, картинки і відео в низькому дозволі, а також звільняє місце, займане тимчасовими файлами і кешем завантажень. Щоб не видалити зайвого (наприклад, старі фото), додаток підкаже, від чого можна позбутися, щоб уникнути переповнення накопичувача, а рішення прийме користувач. Чим частіше запускається Google Files, тим точніше стають рекомендації.
Якщо щось прати шкода, а пам’яті мало, контент можна передати на інший пристрій Bluetooth, перенести на карту пам’яті, відправити на «Диск» Google або інше хмара.
Google Podcasts
12 неочевидных и бесплатных приложений для нового Android-смартфона android
Google Podcasts — те, що потрібно, якщо ви часто слухаєте подкасти. Програма дозволяє безкоштовно слухати записи, підписуватися на нові випуски і завантажувати їх в пам’ять пристрою для відтворення в офлайні. Дані синхронізуються з обліковим записом Google: якщо ви почали слухати епізод на смартфоні, то потім зможете продовжити відтворення з того ж місця на комп’ютері або смарт-колонці Google Home.
Як і багато інші продукти пошуковика, в Podcasts вбудовані рекомендаційні алгоритми, що пропонують новий контент з урахуванням уподобань, звичок та смаків користувача. До прослуховування доступні понад 2 мільйонів подкастів. Користувачі можуть налаштовувати швидкість відтворення, пропускати паузи, скачувати випуски і переглядати епізоди, які не були розглянуті до кінця.
Audio Recorder
12 неочевидных и бесплатных приложений для нового Android-смартфона android
Audio Recorder від Sony — проста програма для запису без зайвих наворотів. Налаштувань у неї майже немає: диктофон дає можливість вказати тільки режим (моно/стерео) і якість звуку. Запис починається з натискання на велику кнопку. Прямо в програмі аудіотрек можна відредагувати, обрізати або накласти фільтр.
Audio Recorder вважається одним із кращих «диктофонних» додатків в магазині Google Play. Програма дуже якісно пише звук і не показує рекламу, однак якщо ви хочете записувати телефонні розмови, доведеться знайти щось інше.
Snapseed
12 неочевидных и бесплатных приложений для нового Android-смартфона android
Фоторедактор від команди Google. Підійде як новачкам (поліпшити знімок можна за пару натиснень), так і дуже досвідченим мобільним фотографам: Snapseed пропонує вибіркову корекцію зображення, налаштування балансу білого, можливість редагування кривих та інші потужні інструменти. Редагувати можна як JPG, так і «цифрові негативи» DNG — необроблені файли, отримані прямо з матриці камери.
Simplenote
12 неочевидных и бесплатных приложений для нового Android-смартфона android
Безкоштовний і простий текстовий редактор, ім’я якого говорить сама за себе. Програма влаштована за принципом нічого зайвого: вона дозволяє працювати тільки з текстом, розуміє Markdown-синтаксис, володіє зрозумілим, «легким» інтерфейсом і не перевантажена інструментами форматування. На відміну від аналогів, переповнених функціями, в Simplenote не можна навіть збільшити розмір шрифту і зробити його напівжирним.
Замітки, створені в Simplenote, миттєво синхронізуються між різними пристроями. Крім Windows і Linux, Simplenote доступна на «маках», iOS-пристроях і через настільний браузер.
Pocket


Сервіс відкладеного читання, що дозволяє зберігати сторінки і переглядати їх пізніше без інтернет-з’єднання. Відкласти для подальшого перегляду можна практично будь-який контент: картинки, відео, новини, твіти, пости в блозі і т. п. При цьому від збереженої сторінки відсікаються всі зайві елементи, а текст постає в зрозумілій формі. Крім Android, в Pocket є клієнти для Windows, macOS і iOS, розширення для браузерів. Також сервіс доступний через веб-інтерфейс.
IFTTT

If This Then That (IFTTT) призначений для автоматизації самих різних дій, скоєних в інтернеті. Інструмент дозволяє створювати скрипти (так звані «рецепти»), описують спосіб взаємодії різних веб-сервісів і пристроїв один з одним. Послідовність дій виглядає так: спочатку визначається умова (If This), а потім — задовольняє його дія (Than That).
Створені одного разу «доручення», що відповідають критеріям, визначеним у першій частині, надалі будуть виконуватися автоматично, без участі користувача. Приміром, IFTTT можна налаштувати таким чином, щоб фотографія, зроблена на камеру смартфона, відразу ж додавалася в Dropbox або приходила на пошту Gmail. Чи можна зробити так, щоб при оновленні «статусу» у Facebook публікувався новий твіт.
VLC for Android
12 неочевидных и бесплатных приложений для нового Android-смартфона android
Android-версія безкоштовного крос-платформного медіаплеєра. VLC може відтворювати майже всі відомі аудіо — і відеоформати (включаючи MKV, MP4, AVI, MOV, Ogg, FLAC, TS, M2TS, Wv і AAC), підтримує такі кодеки, як MPEG-1, H. 265, WMV3 і VC-1. Його сильні сторони — вміння переключатися між кількома аудиодорожками, підтримка субтитрів, можливість відтворювати файли з хмарних сховищ, по протоколах FTP, SFTP і NFS. Реклами і вбудованих покупок в програмі немає.
Authy

Утиліта Authy служить для зручного проходження 2-факторної авторизації. Замість того щоб чекати СМС (яке може бути перехоплено), досить відкрити програму і використовувати згенерований код для входу в обліковий запис Dropbox, Twitter, Facebook, «ВКонтакте» або Google. Authy створює токени кожні 30 секунд, після чого генеруються нові.
Today Weather

Барвистий переглядач прогнозу погоди. Дані можуть відображатися в скороченому (тільки температура), так і повному вигляді (з рівнем вологості, тиску, видно, опадів, значеннями УФ-індексу і «відчувається», а також погодинним прогнозом). Ці дані Today Weather супроводжує ілюстрацією, що відбиває погодну ситуацію. Віджет з потрібною інформацією можна винести на домашній екран. Ще одна корисна функція — можливість отримувати повідомлення про небезпечних погодних умовах.
Nike Training Club

Nike Training Club — збірник відеоінструкцій до вправ. У програмі зібрано понад 185 персоналізованих програм тренувань (йога, силові тренування, розтяжка, бокс, на витривалість, рухливість, розвиток преса і так далі), адаптованих до графіку і рівня підготовки користувача. Підтримати мотивацію допоможуть програми тренувань улюблених атлетів: Кріштіану Роналду, Серени Вільямс або Майкла Джордана.