Росії напророкували втрату другого місця по експорту зброї

0
278

Росія до 2020 року поступиться Франції друге місце за експортом озброєнь. Про це пише РБК з посиланням на доповідь jane’s by IHS Markit.
За прогнозами, Франція продасть зброї на 6,96 мільярда доларів, тоді як Росія — на 6,85 мільярда. Лідером в галузі залишаться США. Причиною зміцнення позицій Парижа стануть поставки винищувачів Rafale в Індію і Катар, а також зростання попиту на вертольоти. Також успіхом на ринку користуються французькі військові кораблі, танки, артилерійські системи і боєприпаси, пише lenta.ru
У 2018 році збройові доходи Москви склали 8,47 мільярда, це на три відсотки гірше показника 2017 року. Один з найбільших торговельних партнерів Росії — Китай — перестав купувати техніку в тих же кількостях, і навіть почав відвойовувати частку ринку.
США в 2018 році заробили на продажі озброєнь 32,75 мільярда доларів.
У 2017 році Стокгольмський міжнародний інститут дослідження проблем світу склав рейтинг, за яким перші три місця в рейтингу ста найбільших військово–промислових компаній світу займають виробники з США. Лідером став концерн Lockheed Martin, на другому — Boeing, на третьому — Raytheon. Російська Об’єднана авіабудівна корпорацияпереместилась на 13-е місце з 17-го роком раніше.