Готель із солі в Болівії

0
316


На краю найбільшою у світі соляній пустелі Салар де Уюні в Болівії, знаходиться один з необычнейших готелів світу – готель Паласіо-де-Саль, повністю побудований з соляних блоків. На його створення пішло неймовірну кількість матеріалу – 10 тис. тонн солі.
Отель из соли в Боливии виза
Солончак Уюні вже давно став широко відомою пам’яткою, привертає до себе велику кількість туристів. Цілком логічно було звести тут готель із солі, якою рясніє Салар де Уюні.
Отель из соли в Боливии виза
Перший готель з соляних блоків був побудований посередині найбільшої в світі соляної рівнини в 1998 році за ініціативою місцевого жителя Хуана Кесада Валда, піонера будівництва з солі. Незабаром незвичайний готель, що включає в себе 12 двомісних номерів і загальну ванну, придбав величезну популярність. Однак з-за свого особливого розташування в центрі соляній пустелі з часом почали виникати екологічні та санітарні проблеми, в результаті чого в 2002 році він був демонтований.
Отель из соли в Боливии виза
У 2004 році на східному краї Салар де Уюні було зведено новий готель під назвою Паласіо-де-Саль, що перекладається як «палац солі». Дивовижний комплекс площею 418 кв. м.; складається з одного мільйона соляних блоків, які використовувалися для підлоги, стелі, стін і навіть меблів, такий як ліжка, стільці, столи та скульптури. За словами розробників, санітарна система готелю, будівництво якого тривало два роки, була змінена у відповідності з державними нормативами і всі проблеми старої будівлі були вирішені.
Отель из соли в Боливии виза
Отель из соли в Боливии виза
Власники готелю розповідають, що майже всі їхні гості намагаються спробувати меблі або стіни на смак, щоб упевнитися, що вони дійсно виконані з солі. Це стало причиною введення правила, що забороняє облизувати стіни, щоб уберегти соляні блоки від руйнування. Дійсно сильно матеріали страждають під час сезону дощів, після якого їх необхідно відновлювати.
Отель из соли в Боливии виза
В готелі Паласіо-де-Саль налічується 16 чудових номерів (8 двомісних та 8 одномісних), що володіють усіма сучасними зручностями. До послуг відпочиваючих надаються парова лазня, суха сауна, джакузі, два басейни з солоною водою, дитячий і дорослий, і безліч інших процедур, заснованих на цілющих солях Салар де Уюні, які багаті літієм. Любителям спорту відмінно підійде дев’ятилункове поле для гри в гольф, зроблене з солі. У ресторані готелю подають національні страви з м’яса ягняти і лами, а також фірмове блюдо – курча в солі (Pollo a la Sal). Є в Паласіо-де-Саль бар і ігрова кімната, в якій можна пограти в шахи, більярд або просто посидіти біля каміна. Крім усього іншого тут є зоровий зал місткістю до 40 осіб.
Отель из соли в Боливии виза
Отель из соли в Боливии виза
Отель из соли в Боливии виза
Стеля з блоків солі:
Отель из соли в Боливии виза
Отель из соли в Боливии виза
Отель из соли в Боливии виза
Готель, розташований на висоті 3650 метрів над рівнем моря в оточенні нескінченної соляній пустелі на тлі гірських хребтів, дає своїм гостям не тільки прекрасну можливість насолодитися красивим заходом і зоряним небом, а й надає всі умови для приємного і незабутнього відпочинку.