Темна сторона дельфінів

0
268

Розумні дельфіни. З цим погодиться кожен, хто хоч раз бачив їх трюки в аквапарку. Для скептиків, втім, є і більш вагомі докази: вчені вже кілька десятків років проводять дослідження, результати яких виявляють високий інтелект цих дивовижних ссавців. Репутація дельфінів однакова у всьому світі: розумні, лагідні, добрі і чуйні. Це, звичайно, відповідає реальності — так само як і те, що дельфіни на постійній основі практикують групові зґвалтування, інцест і дітовбивства.

Велика частина досліджень присвячена самому поширеній підвиду — афалинам. Перший серйозний праця була опублікована в 1984 році: вчені виявляли здатність жіночої особини до сприйняття і запам’ятовування звуків, згенерованих комп’ютером. На другому етапі біологи показали дельфіну зв’язок між звуками і музичними інструментами.
Темная сторона дельфинов акулы
Розумниця Акекамай дуже швидко засвоїла цей логічний ланцюжок. Більш того, вона почала спілкуватися за допомогою нових звуків — коли цього вимагали вчені. По суті, дельфін зумів вивчити іноземну мову.
Темная сторона дельфинов акулы
Але випадок Акекамай — зовсім не виняток з правил. На волі кожен дельфін вміє видавати свій власний, особливий тип звуку, який можна назвати його особистим підписом.