Зворушлива мова Чарлі Чапліна на власне 70-річчя: Коли я полюбив себе!

0
222

Як може поміститися в одному маленькому людині стільки талантів?
Вся життя актора — це доказ того, що можна досягти успіху, незважаючи ні на що.

Великий комік був різносторонньою особистістю з досить неординарним мисленням.
Душевна мова, яку він виголосив на святкуванні свого 70-річного ювілею, до цих пір вважається джерелом мудрості. Хочеться просто роздрукувати і повісити над робочим столом!
«Коли я полюбив себе, я зрозумів, що туга і страждання — це тільки попереджувальні сигнали про те, що я живу проти своєї власної істини. Сьогодні я знаю, що це називається «Бути самим собою».
Коли я полюбив себе, я зрозумів, як сильно можна образити когось, якщо нав’язувати йому виконання його ж власних бажань, коли час ще не підійшло, і людина ще не готовий, і ця людина — я сам. Сьогодні я називаю це «Самоповага».
Коли я полюбив себе, я перестав бажати іншого життя, і раптом побачив, що життя, яким я живу зараз, надає мені всі можливості для зростання. Сьогодні я називаю це «Зрілість».
Коли я полюбив себе, я зрозумів, що при будь-яких обставин я перебуваю в правильному місці в правильний час, і все відбувається виключно в правильний момент. Я можу бути спокійний завжди. Тепер я називаю це «Впевненість в собі».
Коли я полюбив себе, я перестав красти свій власний час і мріяти про великі майбутніх проектах. Сьогодні я роблю тільки те, що приносить мені задоволення і робить мене щасливим, що я люблю і що змушує моє серце радіти. Я роблю це так, як хочу і у своєму власному ритмі. Сьогодні я називаю це «Простота».
Коли я полюбив себе, я звільнився від всього, що приносить шкоду моєму здоров’ю: їжі, людей, речей, ситуацій. Всього, що вело мене вниз і виводила з мого власного шляху. Сьогодні я називаю це «Любов до самого себе».
Коли я полюбив себе, я перестав завжди бути правим. І саме тоді я став все менше і менше помилятися. Сьогодні я зрозумів, що це «Скромність».
Коли я полюбив себе, я припинив жити минулим і турбуватися про майбутнє. Сьогодні я живу тільки справжнім моментом і покликом це «Задоволення».
Коли я полюбив себе, я усвідомив, що розум мій може мені заважати, що від нього можна навіть захворіти. Але коли я зміг пов’язати його з моїм серцем, він відразу став моїм цінних союзником. Сьогодні я кличу цей зв’язок «Мудрість серця».
Нам більше не потрібно боятися суперечок, конфронтацій, проблем з самими собою і з іншими людьми. Навіть зірки стикаються, і з їхніх зіткнень народжуються нові світи. Сьогодні я знаю, що це «Життя»».
Трогательная речь Чарли Чаплина на свое 70-летие:
Трогательная речь Чарли Чаплина на свое 70-летие:
Трогательная речь Чарли Чаплина на свое 70-летие: