Ось для чого американські солдати носять ці темні окуляри

0
192

У фільмах і журналістських репортажах ви, напевно, помічали, що американські солдати носять сонцезахисні окуляри. Логічно, що це не просто аксесуар, і він навряд чи створено для того, щоб виглядати стильно або просто захищати очі від палючого сонця… У чому ж тоді причина, що всі американські солдати їх носять?

Насправді ці окуляри тільки виглядають як звичайні сонцезахисні, але головна їх функція полягає у захисті очей від зовнішніх пошкоджень. Зазначимо, те, що піхотинці мають два види таких окулярів: балістичні і тактичні. Такі окуляри робляться з міцного матеріалу – полікарбонату. Завдяки високій міцності вони в змозі зупинити навіть кулю і осколки від вибуху. Біль звичайно солдатів відчує, може навіть зламана ніс або отримає садно, але з життям не попрощається і каліцтва не отримає.

Темні окуляри переслідують ті ж цілі, тільки ще й захищають очі від сонячних променів. Якщо згадати реальність, то американські війська зазвичай воюють в жарких країнах, так що ця функція дійсно потрібна.

Крім того, отримуючи свої окуляри, солдати отримують ще й футляр зі змінними лінзами. Балістичні окуляри використовують, до речі, не тільки американські війська. Такі можна зустріти на багатьох солдатів різних країн.