Правила етикету для дітей

0
211

Виховання хлопчиків і дівчаток має бути різним. Бо як статеві відмінності усвідомлюються кожним людиною ще з малих років.
У зовсім ще крихт не розвинене таке ж статевий потяг, як у дорослих. Але їх поведінка формується по маскулинному або феминному типу. Інакше як пояснити любов хлопчиків до машинок, а дівчаток до ляльок?

Етикет для дітей
Досить дискусійним залишається питання про те, чи можна переодягатися дорослому в присутності дитини протилежної статі. На майданчику Instagram виник на цю тему даний спір.
Правила этикета для детей вдохновение
Одна з жінок розповіла свою реальну історію: «не Можна бути хлопчикам в жіночій роздягальні. Дочка не захотіла ходити на плавання саме тому, що соромтеся роздягатися перед хлопчиками! Доньці було 10 років тоді. Їй плавання було необхідно за станом здоров’я».
«Вона його кинула з-за хлопчиків 6-10 років, які сиділи і нахабно роздивлялися її поки вона переодягалася, хоча я її закривала, як могла. Я попросила хлопчиків відвернутися, але вони навіть бровою не повели, а їхні матусі влаштували скандал. І я нічого не змогла зробити!»
Одна група користувачів її підтримала, а інша — навпаки засудила. Перша апелювала до того, що поміщати хлопчика в одне приміщення з голими жінками не здорово для його психічного розвитку і неетично.
Правила этикета для детей вдохновение
«Не треба з сина робити вона. Татам не прийде в голову взяти дочку в чоловічу роздягальню. А тут, будь ласка. Потім дивуються, звідки стільки геїв», — висловилася користувачка соцмережі на захист роздільного переодягання представників різних підлог будь-якого віку.
Інша помітила, що присутність школярів у роздягальнях може бути некомфортним і для дорослих жінок: «Самі вдома хоч голяка перед своїми дітьми ходите, а мені не приємно, коли мене в душі з цікавістю роздивляється 7 або 9 річний пацан».
Правила этикета для детей вдохновение
Неприємно це може бути і для дітей: «Припустимо, я в душі з донькою, припустимо їй 7-9 років, а там її однокласник з мамою, «сыноньку подіти нікуди». Ну як?»
Висновок: дітям про етикет потрібно розповідати з найменших років. І показувати на своєму прикладі, як потрібно себе вести.
Правила этикета для детей вдохновение
Були і зовсім агресивні зауваження на адресу мам, які беруть з собою хлопчика-дитини в дівочі місця: «Це або мама з нездоровою психікою, або керівництво, спортзалу та інших подібних закладів байдуже до своїх клієнтів і до іміджу свого клубу!»
«Треба розуміти, що хлопчик з народження, на прикладі ставлення мами до нього і до самої себе, в майбутньому формується, або чоловіка, або в особина чоловічої статі з задатками мамсика і морально-етичного маніяка по відношенню до жінок будь-якого віку».
Правила этикета для детей вдохновение
Про те, що малюки всі розуміють, розповіла ще одна учасниця дискусії: «Моє було 3 роки, перестали водити в роздягальні після випадку, коли мій малюк звернувся до збентеженою дівчинці років 5 прикриває груди: «Чого ти там ховаєш у тебе там немає не чого, а у твоєї мами є». До двох років його годували грудьми, та я і не підозрювала що він весь цей час оцінював інші джерела їжі».
Те, що поведінка дитини результат виховання і доводить наступний випадок: «Моєму синові було 3 роки і він в басейні сказав: «Я мужик і буду роздягатися в чоловічій роздягальні». І все. Доодевала в холі».
Правила этикета для детей вдохновение
Як же правильно виховувати дітей?
З самого дитинства вчити дітей толерантно ставиться до гендерних особливостей представників тієї або іншої статі. Наприклад, до того, що дівчата та жінки більш емоційно вразливі, плаксиві, сором’язливі, ніж чоловіки. А хлопчики і чоловіки більш ініціативні, імпульсивні, діяльні і категоричні. І так далі…
Ще в малому віці треба розповідати їм про фізіологічні відмінності статей. Якщо цього не робити, дитина сам в садочку почне займатися вивченням себе і свого сусіда. Це не погано. Але краще, коли його емпіричний досвід підкріплюється знаннями.
Не потрібно робити табу з теми «жіночому/чоловічі» особливості. Все, що заборонено, породжує нездоровий інтерес. Відсутність табу не варто плутати з вседозволеністю і порушенням моральних норм.
Не потрібно створювати збочені правила етикету для дітей, як у випадку з прийняттям за норму приміщення хлопчиків молодшого шкільного віку в жіночі роздягальні. Адже якщо існують відмінності, значить і роздягальні повинні бути роздільними.
Правила этикета для детей вдохновение
Більше про те, до чого слід бути готовою мамі кожного хлопчика і як правильно їх виховувати читай в наших наступних статтях. Переходь по посиланнях.