Єкатеринбург і Сімферополь звяже прямий поїзд

0
188


Пряме залізничне сполучення Київ-Сімферополь відкриється для пасажирів в грудні 2019 року.
Голова комітету з санаторно-курортному справі і туризму Республіки Крим Олексій Черняк не виключає, що возити уральців на півострів будуть двоповерхові вагони. Головними «кримськими магнітами» є, звичайно ж, море і чудовий клімат — зараз температура повітря тут плюс 20 градусів.
— У минулому році в Криму відпочили 6 мільйонів 800 тисяч туристів з 132 країн світу, основними напрямками стали пляжний відпочинок, санаторно-курортне лікування, дитячий туризм. При цьому багатьом жителям півострова буде цікаво подивитися, що таке уральська зима і 35-градусні морози, так що можна розраховувати і на туристичний «взаємообмін», не кажучи вже про бізнес-візити на Середній Урал,- вважає Черняк.
До речі, за словами виконавчого директора «Інтуриста» Сергія Толчина, частка Єкатеринбурга по в’їзному російському туризмі зростає. Якщо виключити з списку «гігантів» (Москву і Санкт-Петербург), столиця Середнього Уралу входить в трійку лідерів (після Сочі і Казані). У рейтингу внутрішнього туризму область також «у першому ряду» — разом з Казанню і містами Золотого кільця».