Яким дітям потрібна допомога психолога

0
280

Про що мріє кожен батько? Напевно про те, що його чадо з часом стане щасливим, успішним, всіма шанованою людиною. Ніхто і думати не хоче, що його малюка може зрости злочинець.
А передумови до цього, як стверджують психологи, викликані не стільки вихованням, скільки вродженими схильностями, які помітні вже в перші 3-4 роки.
І сьогодні редакція «Так Просто!» розповість, за якими ознаками можна відрізнити майбутнього маніяка від нормальної дитини. Це важливо, адже навіть самі погані нахили в юному віці можна виправити.

Психічні розлади у дітей
Звичайно, кожен батько, навіть помічаючи у своїй дитині щось дивне, воліє відмахуватися і не думати про погане. «Це ж дитина, він не розуміє, що так не можна», — заспокоюють себе люблячі батьки. Адже ці ознаки психічного розладу у дітей просто кричать, що пора бігти за професійною допомогою.
Каким детям нужна помощь психолога здоровье

Усвідомлене порушення правил
Маленька дитина розуміє, коли він надходить погано. Але якщо це усвідомлення не зупиняє від повторення, а тільки підстьобує робити неправильні речі знову і знову, то це тривожний дзвіночок.
Залякування інших
З кіно ми знаємо, що психопатів часто ображали в дитинстві. Однак куди частіше неврівноважений дитина схильний ображати інших, впиваючись відчуттям власної переваги. І якщо трирічний малюк ображає однолітків і отримує від цього задоволення — з ним коїться щось недобре.
Каким детям нужна помощь психолога здоровье
Немає почуття провини
Діти вже в перші роки життя розуміють, коли вони роблять боляче іншим. У нормальної дитини це викличе каяття. Діти з психічними порушеннями мало турбуються про почуття інших і не каються.
Замкнутість
Майбутні маніяки не поспішають заводити дружбу, а якщо і заводять, то тільки заради власної вигоди. Вони просто не мають потребу в друзях. А якщо інша дитина проявить ініціативу подружитися, то побачивши справжнє обличчя потенційного «друга», злякається і передумає.
Маніпуляції
Майбутні психопати не страждають від докорів сумління, але готові прикидатися, щоб отримати бажане. Мова не йде про прохання цукерок або нових іграшок, адже це нормально для дитини. Зате більш розважливі маніпуляції, позбавлені емоційного забарвлення — тривожний дзвінок для батьків.
Каким детям нужна помощь психолога здоровье
Відсутність страху
Дитина з психопатичними нахилами не тільки емоційний, але і майже не відчуває страху. З віком він ризикує все більше, а ставки стають все вище. Звичайно, якщо дитина катається на скейтборді, то це не можна вважати відхиленням. Але якщо він без потреби піддає себе небезпеці, то варто задуматися.
Брехня для задоволення
Якщо дитина постійно обманює без причини, можливо, йому просто по душі сам процес. А якщо після викриття дитя впадає в істерику, то зводити його до психолога точно варто.
Каким детям нужна помощь психолога здоровье
Безвідповідальність
Любов до обвинуваченням інших — найпоширеніша мотивація злочинців. Вони з дитинства ображені на світ і оточуючих, вважаючи себе такими ангелами в клітинах. У будь невдачі майбутній маніяк знайде багато виправдань, але відповідальність на себе не візьме.
Любов до похвали
Бути задоволеним, що хтось зауважив, що твої успіхи — нормально. Однак дитина з психічними розладами буде прагнути до нагороди за будь-яку ціну, навіть якщо доведеться зробити боляче іншим.
Каким детям нужна помощь психолога здоровье
Жорстокість до тварин
Мабуть, найбільш явна ознака того, що у сім’ї росте майбутній садист — це жорстоке поводження з тваринами. Зв’язок тут настільки очевидна, що спецслужби США вже сьогодні реєструють такі випадки, обчислюючи потенційних злочинців. І якщо дитині подобається мучити домашню живність, то терміново веди його до психіатра.
Діти-психопати — біда для сім’ї. Нерідкі випадки, коли навіть професійна допомога не могла виправити дитину, і батьки сподівалися, що їх чадо, принаймні, зможе не загриміти у в’язницю.
Психопати вміють видавати себе за нормальних людей. І якщо тобі здається, що новий знайомий злегка странноват, то перевір його за цим 10 ознаками. Можливо, ти спілкуєшся з психічно хворою людиною.