Кому закон не писаний

0
215


В місті Гатчина Ленінградської області за адресою: Залізнична 45 знаходиться штрафстоянка, куди звозять заарештовані за різні порушення машини. Цікаво те, що штрафстоянка приватна, а послуги за евакуацію в Санкт Петербурзі в рази дешевше, не в тому суть. Вражає інше, те, як там злісно законів не дотримуються.
Давно внесені поправки в закони і адміністративний кодекс про те, що оплатити послуги евакуації можна в будь-якому банку за реквізитами штрафстоянки і не відразу. Тобто ви прийшли за машиною, вам дають квитанцію, і ви оплачуєте її коли зможете у встановлені законом терміни. Тобто вам потрібно забрати машину, але у вас немає готівки — ви можете сплатити карткою, якщо грошей немає взагалі або ви бажаєте заплатити пізніше з різних причин, вам дають квитанцію на оплату, ну як при порушенні вам дають працівники ГИБДД, а ви платите протягом якогось терміну. Тут має бути теж саме, якщо за законом.
Але для вище названої штрафстоянки закон не писаний, машини там змушують оплачувати відразу і тільки там. На вході висить банер з оголошенням про режим роботи організації, і там чітко написано, що оплачувати послуги евакуації можна тільки у них. Всі спроби Гатчинцев змусити працювати штрафмайданчик за законом приречені на провал, адміністрація міста та інші державні органи ніяк не реагують на заяви громадян. Сам особисто писав заяви в прокуратуру. І ось жителі Гатчини в роздумі: у нас, що місто беззаконня де домогтися виконання законів неможливо або є інші причини?
Можна припустити, що у цієї злощасної стоянки крута криша, можна також припустити, що тут є якась корупційна складова, адже при оплаті в інших фінансових установах грошові потоки не приховати, і доведеться заплатити податки. Якщо заплатити на місці, то можливо, що прибуток можна приховати, тобто піти від податків. Але як-то треба з цим боротися. Ось так і живемо, на закони плюємо.
Микола Тимофєєв