Брендон Лі: яскравий але короткий життєвий шлях єдиного спадкоємця Брюса Лі

0
185

Синові легендарного Брюса Лі (Bruce Lee), актор і майстер бойових мистецтв Брендону Лі (Brandon Lee) могло б виповнитися 54 роки. Він пішов по стопах свого батька і зміг домогтися не меншою популярністю, проте в долі були інші плани. Багато встиг зробити молодий артист за свій короткий життєвий шлях?

Сьогодні, 1 лютого, виповнилося 54 роки з дня народження єдиного спадкоємця легендарного Брюса Лі. Життя Брендона Лі трагічно обірвалося в березні 1993 року, коли йому було всього 28 років. За таке коротке життя хлопець встиг залишити значний слід у кінематографі і майстерно оволодіти різними видами східних єдиноборств. У річницю дня народження Брендона Лі, Joinfo.ua згадає історію його нехай і короткій, але насиченій і цікавій життя.
Втрата батька і дитинство Брендона Лі
У перший день лютого 1965 року в сім’ї майстра бойових мистецтв Брюса Лі і вчительки Лінди Емері народився хлопчик, якого назвали Брендон Брюс. З раннього дитинства він наполегливо тренувався під наглядом свого батька і вже в п’ятирічному віці міг виконувати складні трюки та вправи.
Брэндон Ли: яркий но короткий жизненный путь единственного наследника Брюса Ли
Брендону було всього 8 років, коли при загадкових обставинах помер його знаменитий батько. З тих пір вихованням хлопчика зайнялася мама, яка перевезла своїх дітей в Каліфорнії. В Америці Брендон став слухачем військової школи мистецтв і почав серйозно займатися акторською майстерністю.
Здобувши середню освіту, поступив в коледж бостона, де продовжив удосконалювати свій талант актора. Ще одним захопленням хлопця була музика – Брендон самостійно навчився грати на гітарі і пробував писати пісні.
Дебют Брендона Лі в ролі актора
Його акторська кар’єра почалася на театральній сцені, а в середині 80-х років вирішив відправитися до Голлівуду. У 1985 році Брендон отримав роль в американському бойовику «Кримінальний вбивця», яка стала його дебютом на великому екрані. Фільм не приніс молодому акторові очікуваного успіху, тому переїхав в Китай.
На батьківщині свого батька хлопець отримав провідну роль у картині «Підставлений». Стрічка з’явилася на великих екранах у 1986 році і знову не зробила Брендона знаменитим.
Брэндон Ли: яркий но короткий жизненный путь единственного наследника Брюса Ли
Після такої невдачі актор повернувся в США і поповнив свою фільмографію такими проектами, як «о’хара», «CBS Summer Playhouse» і «Лазерна місія». Так і не зумівши стати затребуваним, Брендон Лі впав у глибоку депресію. Хлопця вперто не хотіли сприймати в якості окремого актора, а асоціювали його з Брюсом Лі.
Брендону перестали пропонувати нові ролі, але кіноактор продовжував відвідувати різні кастинги і проби.
Перший успіх Брендона після тривалих невдач
Справжній прорив у кінокар’єрі Брендона стався в 1991 році. Саме тоді в прокаті з’явився фільм «Розбірки в Маленькому Токіо», в якому Чи виконав одну з провідних ролей.
Картина хоч і отримала в основному негативні відгуки, але зуміла принести Брендону широку популярність. Касові збори картини були на низькому рівні, а глядачі назвали фільм занадто жорстоким і бездушним. Незважаючи на все це, ім’я Брендона Лі стало відомим і пізнаваним.
Над кінокартиною «Білий вогонь» актор працював вже в якості зірки. У цій стрічці він не тільки виконав головну роль, а й самостійно придумав всі бойові сцени. Фільм «Білий вогонь вийшов в 1992 році і отримав масу негативних відгуків. Ставлення до цієї картини було переглянуте тільки після смерті Брендона Лі…
Трагічний випадок на майданчику фільму «Ворон»
Останньою акторською роботою нашого сьогоднішнього героя стала участь у кінострічці «Ворон». Через два місяці після початку зйомок сталася трагедія. В останній день березня 1993 року Брендон загинув прямо під час зйомок однієї з сцен.
Брэндон Ли: яркий но короткий жизненный путь единственного наследника Брюса Ли
За сюжетом картини, в персонажа Чи повинен був стріляти інший герой фільму. Неправильно заряджена зброя вистрілила заглушкою, яка завдала Брендону смертельне поранення. Вже через кілька годин життя актора і майстра бойових мистецтв обірвалася. Зйомки картини «Ворон» були завершені за допомогою дублерів та комп’ютерної графіки.
Відбулася весілля Брендона Лі
Брендон Лі загинув за кілька тижнів до власної весільної церемонії. У квітні 1993 року він планував взяти в дружини Елізу Хаттон, з якою жив разом вже 2 роки.
Брэндон Ли: яркий но короткий жизненный путь единственного наследника Брюса Ли
Тільки після того, як в світовому прокаті з’явилася картина «Ворон», Брендон Лі став відомий на весь світ. Як і багато генії своєї справи, він вже отримав визнання після смерті.
Як і його батько, Брендон прожив досить коротке життя і загинув на знімальному майданчику. Такий страшний збіг вже багато років не дає спокою оточуючих і наштовхує на думку, що ці дві смерті сталися не випадково.
Брэндон Ли: яркий но короткий жизненный путь единственного наследника Брюса Ли