Племена, яких не торкнулася цивілізація

0
265

Ми вважаємо планету повністю дослідженою — що незвичайного може ховатися в світі, де людина вже зумів спуститися на дно океану і піднятися на найвищу гірську вершину? Цивілізація зрівнює всіх нас, стираючи кордони між країнами і народами, перетворюючи, поступово, космополітів самих заскнілих ревнителів рідної культури. Але, тим не менш, до цих пір існують такі племена, які просто не хочуть мати нічого спільного з сучасним світом, раз за разом зриваючи всі спроби контакту. Ось 7 ізольованих племен, які примудрилися зберегти свій первісний життєвий уклад і в XXI столітті.

Плем’я Сурма
Ефіопія
Невелике плато, розташоване в горах між Кенією, Ефіопією і Суданом, стало рідною домівкою для однієї з найбільш дивних племен світу. Сурма були знайдені тільки в кінці минулого століття і до цих пір відмовляються вступати в контакти з цивілізацією. Зовнішній вигляд аборигенів вельми примітний: вони дуже люблять прикрашати свої голені наголо голови химерними композиціями з квітів і палиць, а нижню губу розтягують до неймовірних розмірів.
Племена, которых не коснулась цивилизация австралия
Джексон Уайтс
Північна Америка
До 1790-го року всі індіанські племена Північної Америки були відомі державі. Саме тому поява абсолютно нового типу аборигенів поблизу Нью-Йорка стало справжнім шоком для американців: Джексон Уайтс, як охрестили їх білі, примудрилися пропустити і сутички за власні території, і громадянську війну, і війну за незалежність.
Племена, которых не коснулась цивилизация австралия
Плем’я Рук
В’єтнам
Це плем’я виявили під час війни у В’єтнамі. Уражені жахом тубільці вибігли з палаючих під лісів напалмом, в перший раз за багатовікову історію виявивши існування інших людей на планеті.