Скелети в шафі: таємниці відомих сімей

0
288


У нашому світі багато таємниць і загадок, але деякі з них ховаються особливо ретельно. Найчастіше ті, що пов’язані з багатими і впливовими родинами. Ясна річ, кожен може оступитися, але як викреслити свою помилку з світової історії?…
Буші
Ще до того, як стати відомими президентами всієї Америки і почати давитися бубликами, сім’я Бушів підтримувала нацистів під час Другої Світової. Дідусь Джорджа Буша молодшенького, сенатор Прескотт Буш, очолював Об’єднану Банківську Корпорацію США. Правда її активи в 1942 були заарештовані за «торгівлю з ворогом».
Скелеты в шкафу: тайны известных семей
Адже до того моменту ВБК представляла в Штатах інтереси Фріца Тіссена, сталевого та вугільного барона, який проспонсорував виборчу кампанію Адольфа Гітлера у 30-х роках. І, хоча сам дідусь-Буш ніколи свої симпатії до наці уголос не висловлював, він був, зрозуміло, прекрасно обізнаний про справи, які веде ВБК з фашистською Німеччиною та її окремими особистостями.
Існує навіть теорія про те, що Прескотт Буш і ще кілька дуже впливових персонажів хотіли здати США Адольфу.
Рокфеллери
Якщо у кого скелети в шафі не просто не вміщаються, а прямо-таки випадають звідти – це, звичайно, сімейство Рокфеллерів. Почнемо з того, що засновник клану – Вільям Рокфеллер в молоді роки підробляв тим, що продавав… еее… те, що зараз називається Бади, але гордо іменував їх «засобами від раку, водянки та інших хвороб».
Не просто продавав, а робив те, що будь-комівояжер-аферист – ходив від дверей до дверей по американській глибинці і впаривал фейки домогосподаркам. Зібравши пару сотень, він оженився на панночці Елізе і породив Джона Д. Рокфеллера, відомого на весь світ мільярдера і фінансиста, а потім ще й Вільяма-молодшого, який разом з братом і організували Standard Oil. Правда потім втік з сім’ї і ще раз одружився на дівчині на 25 років молодша за нього. Ось, правда, з Елізою так і не розлучився. Тобто, за фактом – двоєженцем.
Скелеты в шкафу: тайны известных семей
Ну, і що, скажете ви, мало хто ким був – діти за батьків не відповідають. ОК. Тоді вам, звичайно ж відомо, що свій стан вищезгадані брати і їх нащадки заробляли виключно на війнах. Джон Д. продавав зерно і м’ясо Об’єднаної армії під час Громадянської війни на завищено спекулятивними цінами. Зароблені гроші вклав у нафтоперегонний завод Семюеля Ендрюса, що і поклало початок вищезазначеного Standard Oil.
Скелеты в шкафу: тайны известных семей
А ось вже сильно розширивши свій вплив до 30-м років XX століття, компанія Рокфеллерів успішно інвестувала в німецький хімічний концерт I. G. Farben, що робив… ну, так… знаменитий Циклон Б, цианидный пестицид, який користувався неймовірною популярністю в нацистських концентраційних таборах.
Виндзоры
Як відомо, у справи Королівської Сім’ї Великобританії краще не потикатися. А потім раптом в аварії потрапляєш, захворієш невиліковними хворобами або банально кончаешь життя самогубством. Плавали, знаємо.
Але є те, що, як би не хотіли приховати, все одно якимось чином вилазить. Ось, скажімо, ні для кого вже, здається, не секрет, що король Едвард VIII, який залишив у 1938 році трон, щоб одружитися двічі-розведеною американської соціалістки Уолліс Сімпсон, був другом Гітлера. Причому настільки пристрасно цілувався з ним, що в момент закінчення ВВВ, вирішив втекти на Багами, від гріха і Нюрнберзького трибуналу подалі.
Скелеты в шкафу: тайны известных семей
Але що ми все про фашистів та про фашистів. Не в них же одних сенс усіх таємниць і секретів (втім, як і не явно замовне вбивство принцеси Діани). Були у Королеви-матері секрети і страшніше – Нерисса і Катерина Боус-Лайонс, її рідні племінниці (і, відповідно, кузини царюючої Єлизавети II), яких у 1941 році неназваним медичних причин помістили в божевільний будинок. Одній дівчині було 22, другий – 15.
Скелеты в шкафу: тайны известных семей
Дівчата вважалися «ускладненням» для королівської сім’ї з-за поганої здатності до навчання і ще деяким не згадуваним фактами, і були банально заховані. Про них забули, офіційно записали мертвими в Книзі Королівських Сімей і Титулованих Сімей Великобританії.
Таємниця відкрилася лише після смерті Нериссы в 1986 році. За чутками, Катерина жива до цих пір. BBC навіть зняла про них документальний фільм. Але не шукайте в мережі його вже немає.
Шварценнегеры
Ну і ще трохи про фашистів. Папа відомого на весь світ Термінатора, Густав, згідно з опублікованими в 2003 році документами, був шефом австрійської поліції і добровільно вступив до Нацистської партії в березні 1938 року, ще до того, як Австрія була «приєднана» до Німеччини, і це стало обов’язковим пунктом. А в 1940-му став членом Са – нацистських штурмовиком.
Скелеты в шкафу: тайны известных семей
Незважаючи на все вищеописане, Арні пощастило – жодних документів про те, що Густав звинувачували у військових злочинах і був підданий суду, не виявилося. Інакше, плакала б його кар’єра. І не тільки політична…
Черчилли
У Вінстона Черчілля був брат Джек, жодного разу, до речі, не згаданий в автобіографії. Ну, тобто, крім фрази «інший хлопчик». Чому Черчілль так прагнув стерти будь-яка згадка про молодшого брата з пам’яті своїй і всіх людей?
Скелеты в шкафу: тайны известных семей
Історики стверджують, що причина тому одна – Джек був незаконнонародженим дитиною. Згідно біографам великого прем’єр-міністра, Джек – результат романа леді Рендольф Черчілль і Эвлина Боскауэна, 7-го віконта Фалмоутского.
Але навіть це ще не все – якщо б Уїнстон міг з’явитися на світ з нізвідки, він був би набагато щасливішим, адже тоді б не довелося згадувати матусю зовсім, – після віконта вона стала коханкою і утриманкою Принца Уельського.
Ротшильди
І ось ми дісталися до ще однієї дуже багатої родини. Ротшильди… кажуть, вони тісно пов’язані з таємною організацією Ілюмінатів (майже те ж саме, що Масони, але могутніший). За логікою, всі таємниці сім’ї повинні охоронятися, а члени її – вести себе бездоганно. Хоча б на публіці. Але ось невдача – перша дочка Чарльза Ротшильда, баронеса Панноника «Ніка» де Кенигсвартен зовсім в благоденствующую сім’ю мільярдерів не вписувалася.
Скелеты в шкафу: тайны известных семей
Вона дуже любила джаз. Дуже. І джазменів теж любила. Дуже. Ось тільки треба пам’ятати, які роками тоді були, і що грали джаз афроамериканці. Між тим, Ніка встигла закрутити романи з усіма значущими іменами джазової музики. Наприклад, з Чарлі Паркером (який раптом потім був знайдений мертвим в її готельному номері.
Про родичів Ніки, які могли бути причетні до смерті великого саксофоніста, якщо і подумали, вголос не сказали). Другим її коханим був піаніст Телоніус Монк. Їх потім затримали за куріння марихуани, але Ніка всю провину взяла на себе, і Монк до в’язниці не потрапив. Як, втім, і сама Ніка. Адже вона Ротшильд – хто ж його посадить?