Вчені: на якому боці краще спати

0
233


Вчені з’ясували, на якому боці краще всього спати. Виявляється, є положення, при яких організм може працювати позитивно для здоров’я, а також такі положення, за яких організм буде страждати і відчувати зайві навантаження.
Як з’ясувалося, кращим становищем для нічного відпочинку є сон на лівому боці. При такому положенні у людини нормалізується робота травної системи, з організму виводяться шкідливі речовини — шлаки і токсини. Крім того, із-за того, що організм працює без навантажень, заспокоюється нервова система, людині можуть снитися хороші і приємні сновидіння.
Сон на правому боці дослідники називають небажаним. Справа в тому, що при такому положенні може сповільнюватися робота шлунково-кишкового тракту, із-за чого порушується робота внутрішніх органів, сповільнюється виведення шкідливих речовин. З-за зайвого навантаження нервова система людини може бути в збудженому стані, як наслідок — людини можуть переслідувати нічні кошмари.
Ще більшу небезпеку таїть у собі сон на спині. Люди, які сплять на спині, як з’ясували медики, відчувають утруднення з диханням. Може з’являтися хропіння, через нестачу кисню страждає дихальна і серцево-судинна система. Більше того, через нестачу кисню мозок може відчувати кисневе голодування.