У мережі виявлена найбільша база адрес електронної пошти та паролів

0
241


Дослідник з кібербезпеки Трой Хант (Troy Hunt) оголосив, що виявив в хмарному сервісі MEGA базу з близько 773 мільйонів унікальних скриньок електронної пошти і більше 21 мільйона унікальних паролів. На думку фахівця, виявлена їм колекція є найбільшим розкриттям даних такого роду за всю історію Інтернету.
В сети обнаружена крупнейшая база адресов и паролей электронной почты
Здавалося б, безпрецедентна експозиція, що отримала назву «Collection #1» і містить в загальній складності 1.16 млрд комбінацій адрес електронної пошти і паролів, жахає своїми масштабами, але Хант показує, що проблема не настільки серйозна, як багато хто вважає. Хоча у людей може скластися враження, що всі облікові дані були отримані в результаті одного мега-порушення, дані представляють собою просто набір електронних листів і паролів, зібраних з численних раніше відомих джерел.
Сервіс від Ханта, іменований «I Have Been Pwned» («Зламували мене?»), дозволяє будь-якому охочому перевірити, чи була його електронна пошта зламана. Як зазначає дослідник, що більше 80% електронних листів у Collection #1 вже були відомі його сайту.
Брайан Кребс, експерт з безпеки, поговорив з хакером, які продають дані Collection #1 і йому сказали, що контенту вже кілька років. Тим не менш, варто переконатися, що вашої пошти немає в колекції, в зворотному випадку необхідно замінити пароль.