Катя Вогник: незважаючи на вигадану біографію, її обожнювали вязні

0
248


У лихі 90-е шансон звучав буквально з кожного кіоску. Громадяни переймалися цією музикою, пускаючи сльозу. Одні вважали шансон не тільки низькопробної музикою, але і злом, романтизирующим злочинність, інші ж вважали, що шансон – щире і доступне для поняття мистецтво.
У ті роки неймовірною популярністю користувалися пісні Каті Вогник. На сцену вона потрапила, по суті, випадково. Батьки цієї виконавиці мріяли, щоб дочка стала філологом чи закінчила консерваторію, зайнявшись серйозною музикою. Але життя Каті була короткою і вона багато чого просто не встигла зробити, померши від ускладнень цирозу печінки у 30 років.
Катя Огонек: несмотря на придуманную биографию, ее обожали
Ця виконавиця у свій час збирала величезні зали. Їй заздрили багато.
Щоб підігріти інтерес публіки до співачки, продюсери придумали легенду, що Катя була засуджена за викрадення машини і пробула в ув’язненні два з половиною роки. Вона, нібито, вийшла за УДЗ тому що була зіркою самодіяльності на зоні. Після цього багато хто з тих, хто дійсно відмотав строк, говорили, що сиділи з Катею Вогник.
Виконавиця так і йшла по життю, з фальшивою біографією, але при цьому з явною талантом зачіпати струни людських душ. Навіть виступала Катя не під своїм ім’ям. Взагалі-то співачку звали Христина Пенхасова. Її мама була професійною танцівницею, а батько в свій час працював в популярному ВІА «Самоцвіти». Коли в 90-е на сцену вийшло безліч посередніх виконавців, батьки Христини вирішили, що їх дочка нічим не гірше інших і благословили її на співпрацю з неймовірно популярним у ті роки Женею Бєлоусовим. Проте в репертуарі Білоусова було лише три пісні. Примітивна робота талановитої Христині швидко набридла.
Катя Огонек: несмотря на придуманную биографию, ее обожали
Співачка сама знайшла розумного продюсера, який і запустив її на зоряну орбіту. Продюсер допоміг записати перший сольний альбом, організував трансляцію пісень по радіо. Співачка стала заробляти хороші гроші, батьки раділи за дочку.
Катю чекали у всіх містах країни. Однак мало хто знав, що вона тяжко хвора людина і постійні гастролі їй даються дуже важко. Напад епілепсії міг початися в будь-який момент, і добре, якщо поряд був той, хто міг допомогти. Катя Вогник була змушена постійно приймати сильнодіючі препарати, які поступово руйнували організм. Здоров’я виконавиці стрімко погіршувався. Плюс до цього Катя пристрастився до випивки.
Катя Огонек: несмотря на придуманную биографию, ее обожали
Згубна звичка позначилася на зовнішності співачки – вона сильно поправилася, обличчя стало одутлим. Однак відмовлятися від алкоголю співачка не бажала, мовляв, цього вимагає жанр. Графік співачки був напруженим – вона моталася по гастролях, виступала в ДК, ресторанах, на зоні, де її просто обожнювали.
Чоловіком співачки був професійний боксер Левон Коява, від якого Катя народила дочку Леру. Але навіть народження доньки не змусило Катю кинути пити. Після смерті Каті Огоньок батько залишив дівчинку, зростала Лера під наглядом бабусі.
Сьогодні Лера Вогник також співає шансон.