Скандальні адюльтери перших осіб держави

0
245

Для політика зрада часто означає не тільки крах особистому житті, але й стрімке захід кар’єри. Втім, деяких це не зупиняло. Згадали найгучніші скандали за участю перших осіб держави. І їх коханок.
Джон Кеннеді і Мерилін Монро

Рекордсмен серед невірних політиків — Джон Кеннеді, — тримав цілий «штат» коханок. Найвідоміша позашлюбний зв’язок президента — роман з Мерилін Монро. Крім того, художник приписують любовний зв’язок і з братом Джона — сенатором Робертом Кеннеді. Деякі вважають, що за роман з президентом (а заодно і його братом) Монро поплатилася життям. Одна з теорій стверджує, що Монро згубила тісний зв’язок з родиною Кеннеді. Актрису «замовили» ЦРУ, щоб помститися президенту Джону Кеннеді за невдале вторгнення на Кубу. Але чому Монро? У 2003 році Метью Сміт у своїй книзі «Жертва: секретні записи Мерилін Монро» пише, що в ЦРУ знали про роман актриси з обома братами Кеннеді. Вбивши її, органи хотіли чинити тиск на президента і його сім’ю. У 2015 році теорію Сміта «підігріли» визнання відставного офіцера ЦРУ, який на смертному одрі зізнався, що саме він убив Монро. Однак пізніше з’ясувалося, що визнання офіцера — не більше, ніж містифікація, люб’язно надана підробленими новинним сайтом. Що ж стосується Джона Кеннеді, то йому приписують зв’язок з секретаркою його дружини Памелою Тернер, з гангстершею Джудіт Кемпбелл Экснер, зі стажерами Білого Дому Мімі Элфорд, Прісциллою Веар і Джилл Ковен, а також зі шведської аристократкою Гуніллою он Пост.
Білл Клінтон і Моніка Левінські
Скандальные адюльтеры первых лиц государства
Мабуть, найгучніший політичний секс — скандал вибухнув в 1998 році, коли стало відомо про інтимний зв’язок 49-річного президента США Білла Клінтона і 22-річної працівниці Білого дому Моніки Левінські. Розслідування привело до спроби імпічменту президента Клінтона Палатою представників Конгресу США. Парадоксально, але факт: дружина президента Хілларі Клінтон стала на бік чоловіка. Вся Америка чекала гучного розлучення — і не дочекалася. «Всі звинувачення на адресу мого чоловіка абсолютно брехливі. Дуже боляче спостерігати, як людина, яку ти любиш, про який дбаєш, яким захоплюєшся, піддається настільки безжальним звинуваченнями», — ось що сказала Хілларі. І це незважаючи на те, що Клінтон дав свідчення, коли йому стало відомо, що на сукню Моніки залишилися сліди його сперми і аналіз ДНК підтвердить їх зв’язок.
Ніколя Саркозі та Карла Бруні
Скандальные адюльтеры первых лиц государства
Колишній президент Франції Ніколя Саркозі був замішаний в декількох секс-скандалах, але славу ловеласа затьмарила його третя дружина — топ-модель Карла Бруні. Тепер мало хто пам’ятає, що саме з Карлдой Саркозі зраджував своїй другій дружині Сесілії. Але обурливо навіть не це: в самий розпал роману з Карлою Ніколя Саркозі вирішив «відіслати» дружину, і не придумав нічого кращого, як отпоравить Сесілію з місією в Лівії на переговори з… Муаммаром Каддафі! Безумовно, Сесілія і сама хотіла брати участь у політичному житті країни, але відправити дружину на переговори з тираном, щоб тим часом спокійно проводити час з коханкою — надто круто навіть для головного ловеласа самої велелюбної нації у світі.
Арнольд Шварценегер і Мілдред Баена
Скандальные адюльтеры первых лиц государства
Розлучення Арнольда Шварценеггера і Марії Шрайвер у травні 2011 року став одним з найгучніших розлучень десятиліття — ймовірно, не тільки тому, що «Залізний Арні» — всесвітньо відомий актор і Містер Всесвіт, але і тому, що як раз в цей час його другий термін на посаді губернатора Каліфорнії підходив до кінця, і всі чекали продовження політичної кар’єри Термінатора. Замість цього трапився скандал: Марії Шрайвер стало відомо, що чоловік багато років їй зраджував, при цьому з домробітницею сім’ї! Мілдред Баена народила від актора сина Джозефа, він ровесник молодшого сина Шварценеггера і Шрайвер — хлопці народилися в 1997 році з різницею в місяць!