Сканер відбитку пальця не реагує? Покрокова інструкція як все виправити

0
322

Якщо сканер відбитка пальця на смартфоні перестав функціонувати, причин тому може бути декілька. У цій статті ми розповімо, як найкраще підійти до вирішення даної проблеми.
Сканер відбитку пальця забруднився: бруд є частою причиною

Якщо сканер відбитка пальця перестав функціонувати, причин тому може бути декілька. Ілюстрація: Pixabay
Як тільки ваші руки стануть брудними, ви миєте свої руки — а ось смартфон, однак, чиститься не так часто. Бруд — це, ймовірно, найбільш часта причина того, що сканер відбитка пальця перестає функціонувати. Наступні поради допоможуть вам навести чистоту:
Спершу використовуйте шматок липкої стрічки (наприклад, звичайного скотчу, щоб видалити із сканера відбитка пальця грубу бруд. Наклейте шматочок і натисніть на всю поверхню сканера. Після цього обережно отлепите стрічку.
Візьміть шматочок кулінарної папери і змочіть його декількома краплями чистої води. Грунтовно протріть їм сканер відбитка пальця.
Якщо, незважаючи на вищенаведені дії, ви все ще бачите забруднення, використовуйте кілька крапель дезінфікуючого засобу (так назвается спирт в аптеці), нанесених на серветку з мікрофібри або кулінарної папери, протерши ними сканер. Після грунтовної протирання повинні піти навіть найстійкіші плями бруду.
Сканер отпечатка пальца не реагирует? Пошаговая инструкция как все исправить гаджеты
Після цього добийтеся того, щоб сканер і ваші пальці стали сухими.
Спробуйте скористатися пристроєм знову. Якщо сканер відбитка пальця навіть після грунтовного чищення продовжує функціонувати, причина може полягати в наступному.
Відбиток пальця не розпізнається: перевірте ваші пальці
Проблема зі сканером відбитка пальця може полягати і в ваших пальцях. Порізами, опіками, слідами від хімічних речовин і іншими ушкодженнями пальців ви істотно ускладнюєте сканера процес розпізнавання відбитку. Перевірте, чи немає на ваших пальцях чогось подібного.
Додайте в систему новий відбиток пальця, або використовуйте інший палець, який вже збережений.
Вже при налаштуванні нового відбитка пальця ви помітите, все ще працює сканер чи ні. Якщо він розпізнає дотик і палець все-таки сканується, значить модуль функціонує і причина криється саме в певному пальці.
Сканер відбитку пальця зламався? Протестуйте обладнання
Сканер отпечатка пальца не реагирует? Пошаговая инструкция как все исправить гаджеты
Сканер отпечатка пальца не реагирует? Пошаговая инструкция как все исправить гаджеты
Сканер отпечатка пальца не реагирует? Пошаговая инструкция как все исправить гаджеты
Сканер отпечатка пальца не реагирует? Пошаговая инструкция как все исправить гаджеты
З допомогою різних додатків можна перевірити, чи має місце бути апаратний дефект
З допомогою різних додатків на Android-пристрої можна перевірити, функціонує ще устаткування вашого смартфона.
Скачайте з Google Play Store додаток «Test Your Android».
Запустіть програму і виберіть в меню пункт «сканер відбитка пальця».
Прикладіть ваш палець до сканера. Якщо малюнок на пальці може бути розпізнаний, додаток це підтвердить. Якщо буде відсканований палець, який не був до цього збережений в системі, з’явиться повідомлення «не розпізнано». В обох випадках це означає, що сканер все ще функціонує.
Якщо після того, як ви прикладете палець до сканера, на екрані все ще буде висвітлюватися інструкція «прикладіть палець до сканера», то найімовірніше має місце бути апаратний дефект.
У цьому випадку ваш пристрій має бути перепровірено та відремонтовано фахівцями.
Дефект сканера відбитка пальця: ось як ви можете усунути програмну помилку
У деяких випадках до того, що сканер відбитка функціонує неправильно, може призвести помилка в операційній системі. Ви можете спробувати скористатися наступними порадами:
Перезапустіть ваш пристрій, щоб усунути можливі помилки.
Встановіть найбільш актуальні оновлення для вашого пристрою.
Якщо ви лише недавно встановили оновлення, можете спробувати відновити стару версію. Або ви можете почекати, коли виробник випустить чергове оновлення, яке зможе вирішити проблему.
Також ви можете спробувати привести систему до заводського стану. Однак не забудьте перед цим зробити резервну копію своїх даних, інакше всі вони будуть остаточно видалені.