Як правильно відповідати на безтактні питання

0
291

Навіть у самих щасливих і успішних людей є теми, про які не хочеться говорити ні з ким. І, звичайно ж, завжди знайдуться люди, нетактовно охочі поговорити саме на цю тему.

Причини, по яких люди починають задавати незручні запитання, можуть ховатися у власній невпевненості цих людей, їх страху щодо чогось, та й просто банального цікавості.
Как правильно отвечать на бестактные вопросы вдохновение
Як правильно відповідати на питання
Найчастіше подібні питання задають потай закомплексовані люди, які хочуть підняти свою самооцінку за твій рахунок. Не маючи можливості, або просто не хоч щось змінювати у своєму житті, вони намагаються піднятися у власних очах за рахунок інших. І так буває складно не піддатися на цю провокацію.
Как правильно отвечать на бестактные вопросы вдохновение
Редакція «Так Просто!» підготувала для тебе топ самих неприємних запитань і варіанти правильної реакції на них, які допоможуть тобі з легкістю вийти з небажаного розмови.
Найнеприємніші питання
Першим в нашому списку, звичайно ж, буде питання про заміжжя. Болюче питання для багатьох молодих дівчат, які вирішили зосередити свою увагу на кар’єрному зростанні, а не на сім’ї. Кожен родич вважає своїм обов’язком поставити це питання самотній дівчині на всіх сімейних застіллях.
З одного боку, не хочеться ображати тітоньку або улюблену двоюрідну сестру, кажучи, що це, м’яко скажемо, не їхня справа. З іншого боку, що ж відповісти? Хорошим варіантом буде сказати правду. Скажи, що на даному етапі життя тебе набагато більше цікавить робота. Можеш натякнути, що відносини тобі теж не байдужі, хоч і акцент у своєму житті ти зараз ставиш не на них.
Как правильно отвечать на бестактные вопросы вдохновение
Звичайно, якщо ти вже заміжня, тебе закидають питаннями про те, коли ж знайдеш дитини. Якщо ж у тебе він є, то обов’язково запитають, коли буде другий. Найкращою тактикою буде «відззеркалювання». Запитай співрозмовника про те ж, обескураж його поверненням його ж нетактовності. Ти запитаєш, чи можна відповідати питанням на питання? В даному випадку — потрібно!
Как правильно отвечать на бестактные вопросы вдохновение
Питання, що стосуються детальних подробиць твого особистого життя, теж дуже неприємні. Начебто і тобі нема чого приховувати, але не розповідати ж всім навколо про точну суму зарплати і об’єм талії в сантиметрах! Постарайся відповідати на такі питання загальними фразами в стилі «зарплата середня, так як у всіх!»
Как правильно отвечать на бестактные вопросы вдохновение
Дуже важливо зрозуміти психологічний підтекст подібних розпитувань. Невпевнені в собі люди, бажаючи переконатися, що у них ще не все так погано, як їм здається, намагаються порівняти свою життєву ситуацію з твоєю. Нерідко буває так, що людям насправді абсолютно нецікаві подробиці твого приватного життя, їм набагато важливіше відзначити у себе в свідомості те, що вони чимось кращі за тебе. Тому не намагайся кожен раз посилено обмірковувати, як правильно відповісти на поставлене питання, витрачаючи на це свій дорогоцінний час.
Как правильно отвечать на бестактные вопросы вдохновение
Деяким дуже складно поставити себе на місце співрозмовника і усвідомити, що таке особисте питання може сильно поранити, або, як мінімум, зіпсувати настрій на весь вечір. На жаль, не всі навколо тебе розуміють, що, в першу чергу, щоб покращити власне життя, питання треба задавати собі, а не оточуючим.
Как правильно отвечать на бестактные вопросы вдохновение
Випробуй ці методи в розмовах зі своїми знайомими або родичами і розкажи нам про результат!