Вантажівки Tatra побудували туристичний автобус 8х8

0
274

Незвичайна машина, створена за принципом вахтового автобуса, возить туристів по пустелі Атакама.
Атакама — пустеля на західному узбережжі Південної Америки на території Чилі площею 105 000 квадратних кілометрів. Ця територія вважається найбільш сухою пустелею Землі: за деякими даними, істотних опадів тут не було впродовж кількох сотень років — як мінімум, з 1570 по 1971 роки.

Щоб возити по пустелі туристів, потрібен особливий транспорт. Саме тому чилійська компанія XPATAGONIA замовила комфортабельний, але неймовірно прохідний автобус. В його основі лежить шасі вантажівки Tatra 8×8: чотиривісний повнопривідний всюдихід відрізняють хребтова рама і незалежна підвіска.
Из грузовика Tatra построили туристический автобус 8х8 tatrabus
Tatrabus оснащений 460-сильним турбодизелем Paccar і автоматичною коробкою передач. Для кращої керованості колеса першої, другої та четвертої осі зроблені керованими. В пасажирський кузов, який представляє собою комфортабельну вахтовку, поміщаються 34 пасажира.
Притому коли автобус буде дертися по високогір’я (5 700 метрів над рівнем моря), всередину відсіку подається кисень, щоб люди не страждали «гірською хворобою». Цікаво, що будувала пасажирську надбудову не сама Tatra, а якесь італійське кузовне ательє. Вартість унікальної вахтовки не повідомляється.
Ігор Коваленко