Митниця відбирає добро — провали контрабандистів

0
360

Ніщо так не розвиває надприродні здібності людини, як закони, що забороняють цій людині провозити через кордон себе та іншу контрабанду. Тому досвідчений митник навіть тюбик зубної пасти відкриває з великою обережністю: він боїться випадково відвернути голову нелегальному іммігранту.
Чорніє «Лексус» самотній

Як ми вже переконали тебе раніше, з Китаю в Гонконг експортують індусів і пакистанців.
У свою чергу, з Гонконгу до Китаю теж намагаються вивезти щось хороше. Наприклад, дорогі автомобілі. Для їх перевезення по морю використовують найбільш швидкохідні катери. Це істотно скорочує час доставки автомобілів новим власникам, а також позбавляє від незабутнього спілкування з представниками поліції та митниці. Погодься, людям у погонах не завжди можна пояснити, що для зниження собівартості автомобіля його доцільно викрасти. Звичайно, іноді злочинців ловлять, але ризик робить цей бізнес ще цікавіше.
Водій фури і запасних 16
Таможня отбирает добро - провалы контрабандистов обзоры
Просвітити рентгенівським випромінюванням фуру трохи складніше, ніж валізу, але все-таки можна. Для цього тобі знадобиться п’ять потужних рентгенівських сканерів і розпорядження британського міністра закордонних справ Джека Стро про посилення заходів проти нелегальних іммігрантів. Після того як такі сканери встановили в тунелі під Ла-Маншем у 2001 році, свобода пересування громадян третього світу через кордони першого була різко порушена. І до речі, люди на цих знімках подорожують з набагато більшим комфортом, ніж ті, яких ти виявиш нижче в статті. Власне, і митникам їх вдалося виявити з великим трудом.
Напівживий товар
Таможня отбирает добро - провалы контрабандистов обзоры
Нелегальними іммігрантами не завжди виявляються люди: іноді перевозити тварин і птахів набагато вигідніше. Транспортування в трубочках від туалетного паперу папуги переносять погано. Деякі не доживають до кінця подорожі, а особливо просунуті буквально за пару годин вивчають десяток проклять і кричать їх до тих пір, поки добрі поліцейські не звільнять їх з полону. На знімку: папуга, дивом пережив мандрівку з Австралії в Таїланд, відповідає на запитання журналістів.
Він любив сидіти в цьому кріслі…
Таможня отбирает добро - провалы контрабандистов обзоры
Наскільки відомо історикам, великому ілюзіоністу Гаррі Гудіні ніколи не приходило в голову надіти на себе костюм автобусного крісла і нерухомо сидіти в ньому довгі години, вмираючи від спеки. Великий Гудіні добре розумів, що навіть у великого людини існують потреби і, якщо їх час від часу не реалізовувати, організм збунтується, а то й помре. Енріке Агиллару Канчоа пощастило: американські прикордонники виявили його перш, ніж він встиг померти від зневоднення. Так, хлопця повернули в Мексику, але зате звільнили з крісла.
Жахлива тиснява
Таможня отбирает добро - провалы контрабандистов обзоры
Розчавити пару ящиків пива з друзями і розчавити пару сотень таких же ящиків трактором — абсолютно різні речі. Настільки різні, що друге можна сміливо прирівняти до вандалізму. На жаль, акти подібного вандалізму входять у посадові обов’язки солдатів берегової охорони Пакистану. Можливо, як мусульманам, їм легше змусити себе це зробити: все одно пити не дозволяє Коран. Через кордон цієї багатостраждальної країни перевозиться чимало наркотиків з сусіднього Афганістану, не рахуючи контрабандного алкоголю та інших заборонених плодів. Коли кількість вилученого під час огляду перевалює за дві тонни, викликається трактор. На жаль, фотографа запросили тільки на знищення пива. Наркотики прикінчили без нього.
Злочинець здався в багаж
Таможня отбирает добро - провалы контрабандистов обзоры
У Китаї ліквідована турфірма, допомагала нелегалів з Індії і Пакистану перебратися до Гонконгу в нових комфортабельних валізи з коліщатками. Фірма за 250-300 доларів надавала клієнтам не тільки валізу, але і трансфер в ньому через кордон. Спроба переправити клієнта особливо великих розмірів закінчилася крахом: у валізи лопнула блискавка. Власник зізнався, що дійсно брав із собою сорочку, черевики і штани, а що там було всередині — він не подивився.
Неспортивну спорядження
Таможня отбирает добро - провалы контрабандистов обзоры
Якщо б людина, провозивший у своєму багажі цей м’яч, був хоч трохи схожий на Роналдо, можливо, ніхто б не став його докладно оглядати. Але у контрабандиста був настільки неспортивний вигляд, що співробітники Гамбурзькій митниці вирішили розглянути його кандидатуру ближче. Розтин м’яча показало, що він не накачаний повітрям, а сигаретними пачками. Втім, любов до куріння мяченосцу ще змогли б пробачити. Але ніяк не наявність у пачках пакетиків з героїном. Звичайно, наркокур’єр сильно підвів тих, хто довірив йому цінний вантаж. Але ще більше він підвів інших володарів футбольних м’ячів, у яких теж шукали наркотики.
300 кілограмів тортилл
Таможня отбирает добро - провалы контрабандистов обзоры
Невдачею закінчилася спроба узбецьких контрабандистів нелегально провезти через українсько-казахську кордон 1965 черепашок в поїзді Ташкент — Москва. За словами російських прикордонників, це найбільша партія черепашок з усіх, які їм доводилось коли-небудь затримувати. Дивно, що хтось всерйоз думав провезти таку кількість черепах непомітно. Можливо, зловмисники розраховували на раптовість і на те, що, побачивши незліченні полчища черепах, прикордонники в жаху розбіжаться лікуватися від білої гарячки. Плани ворога провалилися: всі черепашки були повернуті на історичну батьківщину.
З ним прийде єдиноріг…
Таможня отбирает добро - провалы контрабандистов обзоры
Не всі довіряють пластикових карт. Однак возити з собою великі суми готівкою теж небезпечно, особливо якщо перевозиш їх нелегально. Американська митниця поки не планує відкрити музей приватних колекцій, але іноді ділиться видом вилученого з репортерами. Якийсь бізнесмен намагався провезти ці долари, зашивши їх у плюшевого єдинорога. Тримаючи єдинорога під пахвою, він так і не зрозумів, чим привернув до себе увагу.
Закурити знайдеться!
Таможня отбирает добро - провалы контрабандистов обзоры
Іноді виявити приховане і викрити в скоєному допомагає все той же сліпий і глухий випадок, який не щадить нікого. Так, наприклад, угорської поліції несподівано для себе вдалося затримати пристойну партію контрабандних сигарет. Сталося це після того, як перевозив невраховане куриво мікроавтобус «Мерседес» зіткнувся на трасі з вантажівкою і перекинувся таким чином, щоб поліції легше було виявити подвійне дно. Для того щоб поліція вже точно не пройшла повз, при ударі дно завбачливо відвалилося. Сталося це вже в ста кілометрах від кордону, так що водій напевно встиг повідомити спільникам, що митницю пройшов без проблем. Якби він так не радів з цього приводу, то, можливо, помітив би навантажену фуру, якій слід поступитися дорогу.
Тайський жук
Таможня отбирает добро - провалы контрабандистов обзоры
У серпні 2002 року агентам ФБР США вдалося заарештувати 10 осіб, причетних до контрабанди великих партій метамфетаміну з Таїланду і Лаосу. Кмітливі наркодилери маскували найсильніший наркотик, начиняючи їм дохлих жуків, черв’яків і іншого жахливо виглядає корм, який вони нібито постачали для екзотичних ресторанів міста Сакраменто, штат Каліфорнія. Умільці ухитрялися провозити таблетки метамфетаміну навіть в дерев’яних паличках. Хоча, звичайно, жуки викликали у митників куди більшу огиду, тому виявити контрабанду довго не вдавалося.
Наркотично модифіковані
Таможня отбирает добро - провалы контрабандистов обзоры
Самий звичайний плід авокадо містить унікальний набір корисних речовин, які надають організму бадьорість і енергію. Важко сказати, скільки бадьорості і енергії міг би принести ось цей конфіскований плід, якщо врахувати, що замість м’якоті всередині знаходилося близько 200 грамів кокаїну. Злі митники, як завжди, все забрали собі. Чомусь вони не повірили в казку про дідуся з колумбійської села, який відправив посилку онукові з самими звичайними овоче-фруктами. Ну просто сорт такий уродився — які наркотики.