Життєдайна енергія Мертвого моря

0
245

Сьогодні багато хто вже чули про чудових курортах Ізраїлю на березі Мертвого моря. Природа щедро обдарувала цей унікальних куточок Землі м’яким кліматом і дивовижними лікувальними і косметичними властивостями мінеральних солей і лікувальних грязей. Саме вони щорічно приваблюють сюди величезну кількість туристів з усіх країн світу.
Мертве море розташоване на глибині 400 метрів нижче рівня світового океану. І це найнижча точка на всьому континенті. Середня глибина самого Мертвого моря всього 10 метрів, але є і кілька западин, найбільша з яких йде вниз на чотири сотні метрів.
Вміст солі в Мертвому морі настільки високо, що навіть людина, абсолютно не уміє плавати, легко тримається на поверхні води. Такої концентрації солей немає ні в одному морі на планеті. Саме сіль, що містить величезну кількість корисних хімічних елементів, здатна зцілювати різні недуги. Випаровування води іонізують повітря, тому кожен вдих і видих на березі Мертвого моря стають цілющими.
Однак купання в лікувальних водах Мертвого моря вимагає дотримання певних правил. По-перше, плавати дозволено тільки в строго відведених для цього місцях, де інфраструктура пляжів обладнана для забезпечення комфортного і безпечного відпочинку. По-друге, після кожного купання необхідно обполіскувати тіло і волосся прісною водою.

Живительная энергия Мертвого моря авиатур
Одним з найпопулярніших місць відпочинку на Мертвому морі є його південний берег, де розташоване курортне містечко Ейн-Бокек. На вибір туристам пропонується 13 комфортабельних готелів, серед яких кожен зможе відшукати найбільш підходящий для себе варіант. Життя в курортному містечку тече розмірено і неквапливо, повітря чисте і прозоре. Тут дуже комфортна температура, але навіть спека переноситься легко за зниженої вологості. У такому повітрі легко дихається навіть астматикам і людям, що страждають хронічним бронхітом. Тут перестають боліти м’язи і суглоби. А сонячні промені заломлюються таким чином, що практично не дають небезпечного для шкіри і очей ультрафіолетового випромінювання. Тому Ейн-Бокек є головним світовим центром лікування різних шкірних захворювань, навіть таких складних, як псоріаз і дерматит. Природна сила Мертвого моря здатна зцілювати ті хвороби, які часто недоступні для традиційної медицини.
Але і традиційна ізраїльська медицина варта окремої уваги. Всі новітні розробки та досягнення активно використовуються в медичних центрах, розташованих в курортній зоні. Тут успішно лікують серцево-судинні, гінекологічні і, навіть, онкологічні захворювання. А схвальні відгуки про майстерність пластичних хірургів давно вже відомі всьому світу. Щоб потрапити на прийом, пацієнти записуються за кілька місяців до поїздки.
Практично будь-який тілесний чи душевний недуга можна зцілити місцевими термальними грязями і водами. Купання в морі або SPA-процедури в готелі з використанням всієї гами цілющих коштів добре знімають втому і надовго заряджають сонячною енергією. А приголомшливі по красі пейзажі обов’язково змусять вас взятися за фотоапарат або кисть з фарбами!
Живительная энергия Мертвого моря авиатур
Живительная энергия Мертвого моря авиатур
Мертве море — це дивовижне місце для піших прогулянок і пізнавального туризму. Тут розташовані Содомські гори, що протягнулися уздовж узбережжя майже на 10 км. Вони унікальні тим, що на 100% складаються з солі. Складно повірити, що химерні соляні ідоли створені силами природи, а не руками талановитого скульптора. Наприклад, знаменитий стовп «Дружина Лота» так нагадує людську фігуру, що мимоволі починаєш згадувати давні біблійні історії про загибель Содому і Гоморри.