Як приготувати яблучне масло

0
246

Формула простого ранкового бутерброда не змінюється вже десятки років. Що може бути краще хліба з маслом? Відповідаю: тільки хліб з маслом яблучним! І це не солодкий джем і не повидло. Яблучне масло — пикантая намазки на бутерброди з ніжним горіхово-вершковим смаком.

Яблучне масло
Класичне яблучне масло готують з яблучного пюре (докладний рецепт див. в кінці статті). Але сьогодні редакція «Так Просто!» навчить тебе готувати пряне яблучне масло з горіхами. Хоч і шалено калорійно, але воно того варто. Чудовий варіант для ранкових бутербродів!
Горіхів-яблучна намазки чудово поєднується з білим хлібом, який дуже легко приготувати в домашніх умовах. А вже як смачно з чаєм або кавою!
Как приготовить яблочное масло кулинария
Інгредієнти
2 шт кисло-солодких яблука
50 г волоських горіхів
250 р олії
1 цибуля шаллот або 1 солодка молода цибулина
2 ст. л. оливкової олії
сіль, чебрець, базилік, розмарин за смаком
Как приготовить яблочное масло кулинария
Приготування
Очистити яблука від шкірки, видали серцевину і наріж часточками. Цибулю наріж кільцями.
У сковороді з товстим дном розігрій оливкове масло і обсмажити цибулю і яблука до м’якості. Додай спеції, сіль і дай повністю охолонути.
Подрібни блендером яблучно-цибульну масу і додайте мелені горіхи.
Как приготовить яблочное масло кулинария
Отримане пюре з’єднайте з вершковим маслом кімнатної температури.
Переклади яблучне масло в контейнер з кришкою. Бережи в холодильнику не більше 7 днів. Приємного апетиту!
Как приготовить яблочное масло кулинария
Щоб приготувати класичне яблучне масло тобі знадобляться свіжі яблука, яблучний сік і трохи цукру. Як бачиш, в рецепті немає загусників, а називається воно маслом тому, що його використовують як альтернативу звичним вершкового.
Зовні отриманий продукт нагадує повидло. Але із-за тривалої варіння яблучне пюре набуває темно-коричневий колір і карамельний смак, а завдяки спеціям — особливий аромат.
Как приготовить яблочное масло кулинария
Інгредієнти
1,5 кг яблук
3 ст. цукру
3,5 ст. яблучного соку
2,5 ч. л. меленої кориці
0,5 ч. л. мускатного горіха
0,5 ч. л. духмяного перцю
0,5 ч. л. меленої гвоздики
1 ст. л. лимонного соку
Приготування
Яблука очистити від шкірки, серцевини і наріж часточками. Виклади їх у каструлю з товстим дном.
Додай крім лимонного соку. Вари яблука до тих пір, поки вони не стануть м’якими.
Как приготовить яблочное масло кулинария
Подрібни суміш блендером і продовжуйте варити на дуже маленькому вогні ще 1-2 години (вибирай консистенцію на свій смак). Постійно помішувати, інакше пюре пригорить. У самому кінці додаємо лимонний сік, доведи до кипіння і вимкни вогонь.
Готове яблучне масло бережи в герметично закритому контейнері. Термін зберігання — до 6 місяців.
Как приготовить яблочное масло кулинария
Любиш яблука? Спеціально для тебе у «Так Просто!» є 10 легких і пікантних яблучних салатів з незвичайними поєднаннями інгредієнтів. Справжнє джерело користі і смаку!
Якщо хочеться приготувати що-небудь незвичайне до чаю, але щоб швидко і без проблем, на допомогу прийде тонкий лаваш. Відмінний сніданок, легкий обід або просто частування до чаю, конвертики з яблучною начинкою створені, щоб дарувати задоволення. Вийде щось на зразок штруделя або молдавської вертути!
Сподобалася стаття? Зберігай рецепт яблучного масла в закладки і ділися ним з друзями в соцмережах!