Що з себе представляють капсули для сну

0
410

Сон – незамінний процес людської життєдіяльності, необхідний для відновлення енергії після важкого трудового дня. Саме тому необхідно стежити за його якістю. На жаль, в наші дні не завжди вдається налаштувати правильний і корисний режим сну, так як деяким людям доводиться працювати по дванадцять, а то й більше годин на добу. Для трудящих людей в кінці XX століття японцями була придумана капсула сну, вона дозволяла в певний час працівникам відпочити кілька хвилин, і відчути прилив нових сил.
Що ж це за пристрій і як воно працює?

У зарубіжних країнах капсула для сну давно користується популярністю. Їх встановлюють в аеропортах і вокзалах. Це дозволяє людям у важких і довгих поїздках відпочити з комфортом, при цьому не потрібно витрачати час на пошуки відкритої готелі. Адже бувають такі ситуації, що поїзд приїжджає в пізній час, а переночувати ніде.
Функції капсул.
Что из себя представляют капсулы для сна юмор
У російських аеропортах такі капсули стали встановлювати зовсім недавно. Приміром, в Шереметьєво користуються популярністю повністю закриті пристосування. Якщо людина страждає на клаустрофобію, то для нього придумані частково відкриті капсули, в них перегородки виготовлені з прозорої пластмаси. Існують пристрої з додатковими налаштуваннями. Наприклад, є функції будильника – капсула автоматично будить людину в певний час. Є також додаткові налаштування у вигляді фонової музики, гучність якого можна налаштовувати вручну. Можна не переживати за те, що звуки будуть заважати оточуючим, так як практично всі капсули оснащені звукоізоляцією.Для усунення нервового напруження і поліпшення загального психологічного стану можна налаштувати відтворення музики з ефектом «білого шуму». Плюс до всього можна підключити функцію вібромасажу.
Сон і здоров’я в одному.
Что из себя представляют капсулы для сна юмор
Зовсім недавно була винайдена капсула, в якій не тільки можна виспатися, але і оздоровитися. Вона оснащена функцією насичення киснем повітря всередині пристрою. Перебуваючи в такому агрегаті, людина підвищує рівень здоров’я, зовнішній вигляд стає більш відпочив і молодим. Є і капсули, які зможуть замінити похід в косметологічний кабінет. Вони оснащені гідромасажем, сауна з інфрачервоним випромінюванням і безліч інших процедур, що надаються косметологами.Дивлячись на що набирає популярність капсул в аеропортах, представники російських залізниць заявили, що незабаром у деяких потягах будуть створені плацкартні вагони. Вони обіцяють бути оснащені агрегатами для сну. У косметологічних кабінетах такі агрегати – це відмінний спосіб додаткового доходу, що не вимагає особливих знань.
Что из себя представляют капсулы для сна юмор
Японія – найпопулярніша країна з використання капсул сну, на даний момент їх налічується майже сотня. На їх основі створюються цілі готелі та хостели. Особливістю є те, що такі заклади не пускають жінок, так як власники вважають їх більш гучними, ніж чоловіків, а це може перешкодити повноцінному відпочинку останніх.
Наприкінці хотілося б зазначити, що створення і виробництво капсул для сну набуває нових обертів. Це пояснюється тим, що займаючи мало місця в приміщенні, пристрій дозволяє вмістити велику кількість постояльців. Невелика ціна – близько десяти доларів в годину – означає, що дозволити собі якісний та швидкий відпочинок, може будь-який турист або місцевий житель. Для великих офісів капсула для сну дозволить відпочивати робочим в будь-який зручний їм час, що значно підвищити працездатність відділу.