Вчені пояснили, чому небезпечно «сидіти біля телевізора»

0
281

Вчені пов’язали тривалий перегляд телевізора в сидячому положенні з підвищеним ризиком захворювання раком кишечника у віці до 50 років, повідомляє портал EurekAlert.
Вони проаналізували результати другого етапу Дослідження здоров’я медсестер – одного з найбільш великих масивів даних про фактори ризику для основних хронічних хвороб, який збирався у США з 1989 року. Вчені звернули увагу на «сидячі звички учасниць», зокрема, на кількість часу, який вони проводили, «сидячи біля телевізора», передає ria.ru.
Вивчивши 118 випадків раннього розвитку колоректального раку, дослідники помітили, що мінімум годину, проведений за переглядом телепередач, підвищувало ймовірність захворювання на 12%. Для тих, хто щодня сидів біля телевізора більше двох годин, ризик був на 70% вище.
Вчені відзначають, що виявлена закономірність не пов’язана з вагою або кількістю фізичної активності учасниць дослідження і не обумовлена фактором генетичної схильності.
Запис Вчені пояснили, чому небезпечно «сидіти біля телевізора» вперше з’явилася Інформаційно-розважальний ресурс «Це тут».