Син Фросі Бурлакової або Андрій Ташков: Кому я винен – всім прощаю…

0
497


Андрій Ташков — світлий, талановитий і інтелігентний. Дві мачухи, болючі спогади про матір і нелегка доля…
Його роль важко переоцінити: «Детектив», «Підліток» і звичайно ж, в картині знаменитого батька «Три жінки Достоєвського».


Його батько, знаменитий режисер Євген Ташков, закохався у свою першу дружину завдяки її голосу.

Катерина Савінова — та сама володарка чарівного голосу миттєво підкорила емоційного Євгенія. І не відпускала довгих двадцять років.
«Ад’ютант його превосходительства», «Майор Вихор», «Підліток» — ці картини увійшли в золотий фонд радянського кінематографа.
А починав свою творчу біографію Євген Іванович не як режисер і сценарист, а як актор, дебют якого відбувся в 1954 році у фільмі «Командир корабля».
Його перший шлюб з актрисою Катериною Савинової закінчився трагічно – вона загинула, кинувшись під поїзд.
Потім майже десять років Євген Іванович жив у цивільному шлюбі з Валентиною Шарыкиной, яка знімалася у фільмі «Майор Вихор».

Вони познайомилися, коли ще була жива перша дружина режисера.
Коли Шарикіна дізналася про хворобу і нервових зривах Савинової, вона перервала стосунки з Ташковим.
Лише після смерті Савинової Євген Іванович розшукав Валентину Шарыкину, щоб відновити стосунки, і умовив переїхати до нього.
Разом вони прожили десять років, але офіційно шлюбу так і не був зареєстрований.
Потім з’явилася молода актриса Тетяна Васильєва.
Журналісти часто задавали питання, що послужило поштовхом до хвороби Савинової.
Син Андрій з’явився через шість років після заміжжя, кар’єра актриси складалася не дуже успішно. Турботливий чоловік, щоб підтримати свою дружину, вирішив зняти картину з Савинової в головній ролі – «Приходьте завтра».
Зйомки проходили складно, але режисер зробив все можливе, щоб фільм був закінчений і вийшов на екрани.
Картина отримала головний приз Всесоюзного кінофестивалю, а Савинову визнали кращою актрисою року.
Перший ознаки хвороби з’явилися ще під час зйомок фільму «Приходьте завтра». Зйомки довелося оставновит на рік. Пізніше стан актриси погіршилося ще більше – стали помітні дивацтва в її поведінці.
Потім у Савинової розвинулася уповільнена шизофренія, з кожним роком ставало все гірше, а завершилося все трагічно – зломлена хворобою Катерина Савінова кинулася під потяг і загинула.
Другою офіційною дружиною Євгена Ташкова стала молода актриса Тетяна Васильєва.

Він закохався в неї з першого погляду. І хоча він старше подружжя на тридцять років, відносини в родині стали розвиватися гармонійно. Друга дружина режисера була всього на рік старше його сина Андрія, тому перший час між ними відчувалася деяка напруженість, яка з часом зникла.


Коли дружина батька завагітніла, Андрій перебрався в гуртожиток.
Перша спроба завести дитину виявилася трагічною – новонароджена дочка Тетяни померла незабаром після появи на світло. На щастя, пізніше у них народився син Олексій, в якому батьки душі не чули.
Тетяна прожила з Євгеном Івановичем до самої його смерті, і все це час між ними панували любов і взаєморозуміння. Причиною смерті Євгена Ташкова став інсульт, від якого він помер у 2012 році.

У режисера залишилося двоє синів: старший, Андрій Євгенович, народився у його першому шлюбі з Катериною Савинової, а молодшого, Олексія, народила друга дружина Тетяна.
Діти Євгена Ташкова пішли по стопах батьків, і зв’язали своє життя з кінематографом.

Андрій Ташков відомий за головними ролями у фільмах «Підліток», «Слідчий», «Адвокат». Кілька років Андрій Євгенович грав на театральній сцені, але в останні роки віддає перевагу зйомкам у кіно.
Олексій Ташков закінчив факультет психології Московського інституту економіки, політики і права. Він брав участь у кількох телевізійних проектах, знімався в епізодичних ролях в телевізійних і художніх фільмах, пізніше став режисером-постановником, знімає серіали.
Його перша велика режисерська робота – спільний проект з батьком Євгеном Ташковим «Три жінки Достоєвського», в якому в головній ролі знявся старший син режисера Андрій.
За цю роль на Гатчинському фестивалі «Література і кіно» в 2011 році Андрій Євгенович отримав головний приз за краще виконання чоловічої ролі.