У США за рекордні $1 млрд. продається пустир, з якого можна «плювати зверхньо на всіх»

0
1850

Піднести себе, своє его над сильними або хоча б багатими світу цього – завдання апріорі непроста. Однак у будь-якій справі за прийнятну винагороду зацікавлені особи відшукають зручну лазівку. Наприкінці минулого року на продаж виставлений історичний об’єкт нерухомості, земельну ділянку у горах Санта-Моніка, приблизно 0,63 кв. м. в далекому передмісті Лос-Анджелеса. По суті, просто пустир, але ціною на цілий мільярд доларів!

Коли брокер Аарон Кірман, якому доручено організувати угоду, називає цей каліфорнійський пустир «унікальним», він анітрохи не кривить душею. Процитуємо бізнесмена, для точності: «Ти дивишся зверхньо на інших. І вже ніхто не подивиться на тебе зверху вниз. Вершина світу, так! Це вершина Беверлі-Хіллз, топ розкішного життя». І це правда, ділянка розташована на 414 м вище долини, де розкинулися особняки найвідоміших людей Америки. Якщо дуже постаратися, напевно, і справді доплюнути можна. Скажімо так – ніхто не заважає практикуватися.
В США за рекордный https://mtdata.ru/u25/photo3967/20504678261-0/original.jpg млрд. продается пустырь, с которого можно «плевать свысока на всех»
Але це за умови, що в нашому грішному світі знайдеться хтось, хто погодиться заплатити цілий мільярд доларів США за цю земельку. Де немає ні доріг, ні будівель, лише залиті сонцем луки з непугаными оленями і ховрахами. Провести сюди водопровід, не кажучи вже про каналізації, ціла епопея. А капітальне будівництво увійде у копієчку, зате можна збудувати комплекс будівель площею 26 тис. кв. м. і ще залишиться місце під грядки з помідорами або вертолітний майданчик. Все ж, до цивілізації далеченько, хоча і здається – он він, місто, рукою подати.
В США за рекордный https://mtdata.ru/u29/photo78CF/20727751110-0/original.jpg млрд. продается пустырь, с которого можно «плевать свысока на всех»
Якщо вибудувати на цьому пустирі особистої замок, таку вежу чарівника-відлюдника, вона гарантовано стане новою і яскравою пам’яткою регіону, де їх і так насіяно. Але чи окупиться затія, якщо чотири дні в тиждень пускати на вершину туристів, а решту часу влаштовувати вечірки преміум-класу з розіграшем квитків в онлайн-лотерею? Для продажу нестандартного об’єкта організували грандіозний рекламний тур по фінансових центрах світу: Лондоні, Дубаї, Макао, Сінгапур, Катар. І скрізь експерти тільки розводили руками – земельний наділ унікальний, це факт, але коштує він як ціле місто?
В США за рекордный https://mtdata.ru/u16/photo1340/20173896808-0/original.jpg млрд. продается пустырь, с которого можно «плевать свысока на всех»
Оцінка такої нерухомості заводить фахівців у глухий кут. Найдорожча пряма угода в історії, продаж замку людовика XIV у французькому Лувесьєнні, оцінюється в $301 млн. Хороший маєток з прилеглою територією у фешенебельних районах Лос-Анджелеса, під тією самою горою, обійдеться в $50 млн., плюс податки. А тут просять у 20 разів більше за пустир, точніше, 17 ділянок на горі, які належать різним власникам. Але тих переконали виставити їх в якості єдиного лота, за рекордною ціною. Неважко побачити ставку на хайпи, марнославство багатіїв, от тільки вона… вже провалилася.
В США за рекордный https://mtdata.ru/u29/photo9685/20396969657-0/original.jpg млрд. продается пустырь, с которого можно «плевать свысока на всех»
За три місяці після початку продажів ніхто не приїхав подивитися пустир і навіть не почав переговори про його купівлю. Все ж, $1 млрд. – величезні гроші, за них можна купити аналогічний за розмірами міський район з ділової забудовою, який вже приносить прибуток. Чи завод, судноверф, цілий