Відкрив підручник сина Загальна історія. Новітня історія, і зрозумів, звідки у нас таке покоління

0
260

Трохи про сучасну історію…

Далі зі слів автора:
Відкрив його підручник «Загальна історія. Новітня історія» за 9 клас, у якому вивчається вся історія 20-го і 21-го століть. На Другу Світову війну відводиться 19 сторінок.
З цих 19 сторінок, якщо деталізувати:
— 2 сторінки — Напередодні війни, початок, поразка Франції
— 1,5 сторінки — Велика Вітчизняна Війна , включаючи фотографію Р. К. Жукова., до літа 1942 року. На цьому на думку так званих авторів В. О. Ст. закінчилася. З цих півтора сторінок півсторінки — критика В. В. Сталіна. — 6 сторінок — корінний перелом у другій світовій війні, не в В. О. В., а до світового(!!!!). Це півсторінки про Сталінградську битву і битву на Курській дузі. Інші 5,5 стор. це про Перл-Харбор (з фотографіями), фотографії з біографіями Черчіля та Ейзенхауера, фото Тегеранської конференції, створення антигітлерівської коаліції, рух опору
5 сторінок — завершальний період другої світової війни. Півсторінки про радянсько-німецький фронт і потім про успіхи військ антигітлерівської коаліції, різні конференції і про капітуляцію Японії.
2,5 сторінки — підсумки 2 М. В. — загальні слова
1 стор. — заява Черчіля, держ. секретаря США Ачисона, прем’єра Японії….
1,5 стор. — підіб’ємо підсумки. Бла-бла-бла про грандіозні успіхи антигітлерівської коаліції……
Я не знаю, кого ми ростимо, але як сказав хтось із розумних «народ, який забуває свою історію, не має майбутнього». Немає найголовніших битв, ні прізвищ Гастелло, Талалихина, Космодем’янська і. т. д. Немає суті Подвигу Радянського Народу-Переможця — проти нас була вся об’єднана Європа з ресурсами багаторазово перевищують наші.
Зверніть увагу, як скрупульозно всі країни бережуть крихти своєї історії, і тільки у нас вітчизняної історії приділяється менше уваги, ніж зарубіжної.
Якщо наші діти всі роки після розвалу СРСР вчили таку історію, то тепер зрозуміло звідки у нас таке покоління і така країна….