Як приготувати ашрык

0
271

Народи, що проживають на Північному Кавказі, — адигейці, кабардинці і черкеси — мають загальну назву «адиги». Адигейська кухня багата стравами з молочних продуктів, баранини, яловичини та птиці.

Велике поширення в адигейських рецептах отримала червона квасоля. Цей продукт здавна мололи на борошно, варили, гасили, готували пюре, додавали в супи.
Улюбленим способом зберігання м’яса у адигів було в’ялення і копчення, яке зустрічається у всіх народів Північного Кавказу. Але споконвічно адигейський рецептом вважається спосіб в’ялення м’яса з використанням кропиви.
Как приготовить ашрык кулинария
Саме таке м’ясо використовують для приготування кукурудзяного супу ашрык, рецепт якого зберігся з дуже давніх, ще язичницьких часів. Прийнято готувати цей ситне блюдо навесні, так як вона символізує родючість і сподівання на щедрий врожай.
Как приготовить ашрык кулинария
Адигейський суп ашрык зазвичай варять у казанах великого об’єму і пригощають ним всіх друзів, родичів, сусідів. Вважається, що чим більше людей нагодуєш своїм ашрыком, тим більше достатку буде у твоєму домі.
Кукурудзяний суп
У нашому рецепті ми вказуємо кількість інгредієнтів з урахуванням кавказької щедрість, а якщо ти хочеш приготувати менше кукурудзяного супу ашрык, пропорційно скороти їх кількість.
Інгредієнти
500 г зерен кукурудзи
1,5 скл. квасолі (буде гарніше, якщо взяти її різних кольорів)
500 г в’яленого або копченого м’яса
2 л молока
2 цибулини
50 г соняшникової олії
сіль, паприка, перець за смаком
Приготування
Відвари окремо квасолю, кукурудзу і м’ясо. Кукурудзу можна попередньо залити гарячою водою, тоді зерна набухнуть і зваряться швидше.
Как приготовить ашрык кулинария
Коли всі інгредієнти зварилися, змішай їх в одній каструлі, залий молоком, посоліть і поставте на вогонь.
Тим часом дрібно наріж цибулю, підсмаж його в соняшниковій олії, додаємо паприку і перець за смаком. Зажарка виходить яскраво-червоного кольору і ефектно виділяється на поверхні основного блюда.
Как приготовить ашрык кулинария
Як тільки молоко почне закипати, додай в нього зажарку і доведи суп до кипіння.
Не забудь пригостити кавказьким супом друзів і сусідів. Приємного апетиту, достатку і благополуччя!
Как приготовить ашрык кулинария
Диву — це національне блюдо аварців, самого численного народу сучасного Дагестану. Ми пропонуємо приготувати коржі дива з картоплею, цибулею і кропом, такі коржі відмінно замінюють хліб, і їх можна подавати до перших страв.
Якщо хтось думає, що вірменська національна кухня складається тільки з важких м’ясних страв на кшталт кебаба, хашу, долми, кюфта або бастурми, то він не правий. Розповідаємо про три легких вірменських стравах, які не тільки прості у засвоєнні, але і дуже корисні.
Ні дня не проходить, щоб в нашому будинку не їли ароматні грузинські хачапурі. Вся сім’я обожнює цю смачну, соковиту і тягучу коржик з начинкою з пікантного сиру.