Як склалася доля кругленького та невоспітанного з казки Варвара-краса, довга коса.

0
270


Зіграв, і здорово зіграв, розбещеного царського синка в чудовій казці від майстра Олександра Роу, Сергій Миколаїв з дитинства був артистичний. Хоча до акторської кар’єри ніколи не прагнув. Але, магія кіно все ж вабила його. Сергій влаштувався працювати на кіностудію імені Горького простим робітником. Де колоритного хлопця примітила асистентка режисера. У великого казкаря Роу, як і у всіх великих режисерів, був вражаючий дар. Побачити в людині творчий потенціал. І непросто побачити, а ще й знайти спосіб розкрити.
Как сложилась судьба
Після успіху знаменитої кіноказки «вгодований так невихований» Андрійко став відомим персонажем манери і репліки якого пішли в народ. За самим актором закріпилося амплуа другорядного казкового персонажа. Він з’являвся в образах розбійника з казки «Золоті роги», Ветродуй в «Самий сильний», кухаря «Фініст — Ясний сокіл», стражник «Там, на невідомих доріжках…», стрілець «Після дощику в четвер» і царевич Павло «На златом ганку сиділи…».
Как сложилась судьба
Не пройшов повз яскравого обдарування і інший чарівник-режисер Борис Грачевський. Задействовавший забавного товстуна в декількох незабутньому «Єралашу».
Как сложилась судьба
Крім неабиякий акторських здібностей, Сергій Сергійович проявив і здібності керівника. З 1977 по 96 роки, він очолював акторський відділ, на що стала для нього воротами у світ казки, кіностудії імені Горького.
Как сложилась судьба
Сергій Ніколаєв народився в Ризі. Де тоді служив його батько військовий. Батько рано пішов і Сергій його майже не пам’ятав. Брати суворовці пішли по батьківських стопах теж пішли рано. Єдиний залишився рідна людина, мати, важко хворіла. Відхиливши своє особисте життя Сергій присвятив себе турботі про хворої матері.
Как сложилась судьба
Незважаючи на відсутність сім’ї, товариський і доброзичливий , він завжди був оточений численними друзями. Друзі не залишили його й в найтяжчі, останні роки життя.
Как сложилась судьба
Проблеми з серцем, посилені видаленням половини ураженого раком легені, доконали актора. Змучене серце перестало битися в травні 2016 року, на сімдесятому році життя.